Η Κολομβία προστέθηκε εσχάτως στη μακρά λίστα των χωρών που διαθέτουν βίζες για ψηφιακούς νομάδες.

Πορτογαλία: Γιατί καταργεί τη «χρυσή βίζα»

Πρόκειται για τις βίζες που επιτρέπουν στους ενδιαφερόμενους να ζουν και να εργάζονται σε διαφορετική χώρα για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα.

Έγιναν ιδιαιτέρως δημοφιλείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η οποία ανάγκασε τους εργαζόμενους σε όλον τον κόσμο να εργάζονται εκτός του φυσικού εργασιακού τους χώρου. Έτσι, πολλοί έκαναν την ανάγκη ευκαιρία και αποφάσισαν να εργαστούν από οποιουδήποτε απολαμβάνοντας προορισμούς που ενδεχομένως δύσκολα θα επισκέπτονταν επί μακρόν.

Μια τυπική προϋπόθεση για να λάβει κανείς τη συγκεκριμένη βίζα ως ψηφιακός νομάς είναι ο εργοδότης να εδρεύει σε άλλη χώρα και να μην πρόκειται για αυτοαπασχόληση.

Η Κολομβία, μια από τις φθηνότερες χώρες στον κόσμο, ανακοίνωσε, σύμφωνα με το CNBC, ότι η νέα της βίζα «έχει σχεδιαστεί κυρίως για επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες ή εργαζόμενους με ελευθερία να εργάζονται από οπουδήποτε», σύμφωνα με την κυβερνητική υπηρεσία ProColombia.

Αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η βίζα που προσφέρεται δεν είναι βίζα εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι οι αλλοδαποί που την αποκτούν δεν θα μπορούν να εργαστούν σε καμία κολομβιανή εταιρεία, ούτε δημόσια ούτε ιδιωτική.

Η συγκεκριμένη βίζα έχει διάρκεια 2 χρόνια.

Οι καλύτερες πόλεις

Το συμβούλιο τουρισμού της χώρας δημιούργησε έναν ιστότοπο που διαθέτει πληροφορίες για ψηφιακούς νομάδες, συμπεριλαμβανομένης μιας λίστας πόλεων που προσφέρουν τα καλύτερα καταλύματα για μακροπρόθεσμη διαμονή.

Η Μπογκοτά είναι η πρωτεύουσα της Κολομβίας και το οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο ολόκληρης της χώρας.

Η πόλη φιλοξενεί παραδοσιακές γειτονιές όπως η Usaquen και η La Candelaria, γνωστή για τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και τα αιωνόβια κτίρια.

Μετά την Μπογκοτά, το Μεντεγίν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Κολομβία. Είναι περισσότερο γνωστή για τις δημόσιες συγκοινωνίες της — έχει το δικό της μετρό και εναέριο μετρό (σ.σ.: σαν το εναέριο τελεφερίκ).

Το Medellín προσφέρει επίσης μια βιώσιμη τουριστική εμπειρία με εύκολη πρόσβαση σε εθνικούς θησαυρούς όπως το Tayrona Park και η Sierra Nevada de Santa Marta.

Μια άλλη πόλη που επισημαίνεται από την κυβέρνηση της Κολομβίας είναι η Καρθαγένη. Η πόλη βρίσκεται δίπλα στην Καραϊβική Θάλασσα και ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco το 1984.

Η Καρθαγένη με τα πολλά νησιά γύρω, είναι επίσης γνωστή για τη λαχταριστή κουζίνα της. Είναι περισσότερο γνωστή για τα αποικιακά της κτίρια και αυτήν τη στιγμή αποτελεί έναν από τους πιο πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς της Κολομβίας.

Η βίζα

Οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση της βίζας πρέπει να προσκομίσουν απόδειξη απασχόλησης ή αυτοαπασχόλησης από τη χώρα καταγωγής τους και να αποδείξουν εισόδημα τουλάχιστον 3 εκατομμυρίων κολομβιανών πέσος τον μήνα ή περίπου 680 δολάρια το μήνα.

Επιπλέον, οι αιτούντες πρέπει να είναι κάτοχοι διαβατηρίου από μία από τις εγκεκριμένες χώρες ή εδάφη που εξαιρούνται από βίζα βραχείας διαμονής, η οποία περιλαμβάνει τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και τη Λατινική Αμερική

Η ProColombia δήλωσε ότι όσοι προσδιορίζονται ως επιχειρηματίες και θέλουν μια ψηφιακή νομαδική βίζα θα πρέπει να υποβάλουν μια επιστολή που να εξηγεί το επιχειρηματικό τους σχέδιο και τους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους που διαθέτουν ή φιλοδοξούν να διαθέτουν για το επιχειρηματικό τους εγχείρημα.

Οι υποψήφιοι θα χρειαστούν επίσης ασφάλιση υγείας με κάλυψη που τους καλύπτει στην Κολομβία και θα ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή