Σε επιβεβαίωση τω αναφορών ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Sega Sammy για εξαγορά της προχώρησε σήμερα Σάββατο η Rovio, η εταιρεία δημιουργός του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού Angry Birds.

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) μπορεί να αλλάξει τα πάντα στα βιντεοπαιχνίδια

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η έναρξη της στρατηγικής αναθεώρησης και των προκαταρκτικών μη δεσμευτικών συζητήσεων σχετικά με την πιθανή προσφορά για τις μετοχές της έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

«Στο πλαίσιο της στρατηγικής της αναθεώρησης, η Rovio Entertainment Corporation επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Sega Sammy Holdings. Η Rovio και η Sega θα ανακοινώσουν περαιτέρω πληροφορίες την κατάλληλη στιγμή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal χθες Παρασκευή ότι η Sega πλησιάζει σε συμφωνία για την εξαγορά της Rovio για σχεδόν 1 δισ. δολάρια. Μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης, η κεφαλαιοποίησής της ανερχόταν στα 594,1 εκατ. ευρώ (653,5 εκατ. δολάρια), σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv Eikon.

Στην ίδια ανακοίνωση η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι «δεν είναι βέβαιο το πότε θα πραγματοποιηθεί η πιθανή προσφορά ή αν εντέλει θα πραγματοποιηθεί».

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιανουάριο η Rovio έλαβε προσφορά για εξαγορά της ύψους 683 εκατ. ευρώ από την ισραηλινή εταιρεία Playtika Holding, ωστόσο οι συνομιλίες ακυρώθηκαν τον περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή