Οι άνθρωποι που ενθαρρύνουν τις γυναίκες στο Ιράν να μην φορούν το χιτζάμπ  – το κάλυμμα κεφαλής που φορούν οι μουσουλμάνες γυναίκες – θα διώκονται στα ποινικά δικαστήρια.

Επιπλέον, μάλιστα, δεν θα έχουν καν το δικαίωμα άσκησης έφεσης κατά της οποιασδήποτε δικαστικής απόφασης σε βάρος τους, όπως φέρεται να δήλωσε το Σάββατο ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας της Τεχεράνης.

Ιράν: Πέταξε γιαούρτι σε δύο γυναίκες επειδή δεν φορούσαν χιτζάμπ

Το σχόλιο του αυτό έγινε την ώρα που ένας αυξανόμενος αριθμός γυναικών στο Ιράν αθετούν την τήρηση του υποχρεωτικού κώδικα ενδυμασίας για τις γυναίκες και εμφανίζονται με ακάλυπτα τα μαλλιά τους σε εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, καταστήματα, στους δρόμους, αλλά και σε άλλους δημόσιους χώρους.

Αρκετές διάσημες γυναίκες, αλλά και γυναίκες που προάγουν τον ακτιβισμό έχουν επίσης, κατά τους τελευταίους μήνες, αναρτήσει φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να φορούν το χιτζάμπ.

Κάμερες στους δρόμους θα ταυτοποιούν τις γυναίκες χωρίς μαντήλα

Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη απόφαση της Τεχεράνης να εγκαταστήσει κάμερες σε δημόσιους χώρους, για να εντοπίζονται και να τιμωρούνται οι γυναίκες που παραβιάζουν τη νομοθεσία για τη μαντήλα!

Παρ’ όλα αυτά, όλο και περισσότερες γυναίκες βγαίνουν στους δρόμους με ακάλυπτα πρόσωπα, μετά τον θάνατο πέρυσι της 22χρονης Ιρανής Μαχσά Αμινί στα χέρια της αστυνομίας Ηθών, η οποία έθεσε την κοπέλα υπό κράτηση για παραβίαση κανονισμού για το χιτζάμπ.

Οι δυνάμεις ασφαλείας κατέστειλαν βίαια τις μαζικές διαμαρτυρίες μετά τον θάνατό της.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα