Δεν έχει τέλος ο μεσαίωνας στο Ιράν, όπου μετά από μήνες διαδηλώσεων για τη δολοφονία της Μαχσά Αμινί επειδή δεν φορούσε «σωστά» τη μαντίλα της, δύο γυναίκες συνελήφθησαν αφότου ένας άνδρας τους πέταξε γιαούρτι επειδή είχαν τα μαλλιά τους ακάλυπτα.

Στο βίντεο που προκαλεί οργή, οι δύο γυναίκες είναι σε ένα μαγαζί, ένας άνδρας τις πλησιάζει και ενώ μιλάνε παίρνει ένα γιαούρτι από το ράφι και το πετάει στις δύο γυναίκες.

Σύμφωνα με το BBC οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν καθώς είναι παράνομο για μια γυναίκα να δείχνει τα μαλλιά της στο Ιράν ενώ ο άνδρας συνελήφθη για διατάραξη της τάξης.

Μήνες διαδηλώσεων για το ζιτζάμπ

Οι συλλήψεις έρχονται έπειτα από μήνες διαδηλώσεων στη χώρα με αίτημα τον τερματισμό στην υποχρεωτικότητα του χιτζάμπ.

Οι διαμαρτυρίες που εκδηλώθηκαν μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί εξαπλώθηκαν γρήγορα, διευρύνθηκαν αλλά το αίτημα για την κατάργηση του χιτζαμπ παραμένει πάγιο αίτημα των διαδηλωτών.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί και 4 διαδηλωτές έχουν εκτελεστεί από τον Δεκέμβριο και οι Αρχές εξακολουθούν να είναι ανυποχώρητες.

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι επανέλαβε σήμερα, Σάββατο ότι οι Ιρανές πρέπει να φορούν το χιτζάμπ ως «θρησκευτική επιταγή».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα