Μια καλή ώθηση πριν ξεκινήσει για τα καλά η τουριστική σεζόν πήραν οι επαγγελματίες της εστίασης από τον εγχώριο τουρισμό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας αλλά πολύ περισσότερο στην κορύφωση του Πάσχα, οι εκδρομείς της πρωτεύουσας κατέκλυσαν τα εστιατόρια και τις καφετέριες στα μέση που επισκέφτηκαν.

Ξενοδοχεία: Πόσο ανέβηκε το κόστος διαμονής τον Απρίλιο στην Αθήνα

Παράγοντες του κλάδου δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους και τονίζουν πως ο κόσμος αρχίζει και επιστρέφει σταδιακά στις συνήθειες που είχε πριν την πανδημία και τα lockdown.

Είναι το στερητικό σύνδρομο που δημιούργησε ο παρατεταμένος εγκλεισμός στη διάρκεια της πανδημίας. «Όπως η φτώχεια, οι πόλεμοι και οι στερήσεις δημιούργησαν το κατοχικό σύνδρομο στις προηγούμενες γενιές, έτσι και τώρα ο κορωνοϊός έφερε το στερητικό σύνδρομο…», σημειώνουν με έμφαση.  Αυτό, λένε, κρύβεται πίσω από την «υστερία» του κόσμου για «μικρές αποδράσεις», παρ’ ότι αναγνωρίζουν πως αρκετοί πιέζονται από τις υπέρογκες υποχρεώσεις.

Ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών του Πάσχα βρέθηκε η Κέρκυρα με την πληρότητα να «χτυπάει κόκκινο».

Το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι μοναδικό και αυτός είναι ο λόγος που πάρα πολύς κόσμος επέλεξε το νησί του Ιονίου για να περάσει εκεί την Ανάσταση.

Και η Νάξος γέμισε κόσμο καθώς πρόκειται για ένα νησί που το γλέντι δε σταματά ούτε τις πολύ πρωινές ώρες.

Σε ταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες επικράτησε το αδιαχώρητο και φέτος το Πάσχα. Με αποτέλεσμα κάποιοι να… βρουν κάτι την τελευταία στιγμή είναι δύσκολο.

Μετά το Πάσχα η τουριστική βιομηχανία θα «μετρήσει» τις δυνάμεις της εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου και ευχή όλων είναι ο τουρισμός να συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία και το 2023.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η τουριστική χρονιά του 2023 για την Ελλάδα θα είναι καλύτερη εκείνης του 2022 επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι με βάση τις διεθνείς τάσεις και τα επόμενα χρόνια δείχνουν περαιτέρω άνοδο των τουριστικών μεγεθών της χώρας.

Ο κ. Ρέτσος, υπογράμμισε ότι υπάρχει αισιοδοξία ότι ο ελληνικός τουρισμός το 2023 θα εισφέρει στην ελληνική οικονομία πέραν των 18,2 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας δηλαδή το τουριστικό εισόδημα ρεκόρ της χρονιά του 2019.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα με μερίδιο προτίμησης 5,6%  παραμένει στην τέταρτη θέση των προτιμήσεων των Ευρωπαίων πίσω από την Γαλλία (8,2%), την Ισπανία (7,6%) και την Ιταλία (7,4%) και μπροστά από τη Γερμανία (4,7%), Κροατία (4,5%), Πορτογαλία (4,3%), Αυστρία (3,8%), Βέλγιο (3,1%) και Ηνωμένο Βασίλειο (3,1%).
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός