Κάτω από το επίπεδο των 2000 δολαρίων υποχώρησαν οι τιμές του χρυσού, καθώς ενισχύονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων εν όψει των ανησυχιών για τα αμερικάνικα επιτόκια.

Η τιμή του χρυσού σημείωνε πτώση της τάξης του 0,6% στα 1.992,41 δολάρια η ουγγιά, έχοντας υποχωρήσει ενδοσυνεδριακά έως και 1,8% σε χαμηλό επίπεδο δύο εβδομάδων στα 1.969,09 δολάρια νωρίτερα στη συνεδρίαση. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό υποχώρησαν κατά 0,8% στα 2.004,50 δολάρια.

Ομόλογα ΗΠΑ: Aνοδικά κινούνται οι αποδόσεις

Το δολάριο ενισχύθηκε, υποστηριζόμενο από τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων που σκαρφάλωσαν σε υψηλό σχεδόν ενός μηνός, με τις αγορές να αποτιμούν πλέον μια πιθανότητα 85% για αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 2-3 Μαΐου, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.

Ο επικεφαλής της Fed του Σεντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ δήλωσε την Τρίτη ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, καθώς τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι ο πληθωρισμός παραμένει επίμονος, ενώ η ευρύτερη οικονομία φαίνεται έτοιμη να συνεχίσει να αναπτύσσεται, έστω και αργά.

Το ισχυρότερο δολάριο επιβαρύνει τη ζήτηση στο εξωτερικό για χρυσό, καθώς το πολύτιμο μέταλλο γίνεται πιο ακριβό για κατόχους άλλων νομισμάτων.

Οι προσδοκίες για την αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Μαΐου (της Fed) έχουν αυξηθεί, γεγονός που έχει πιέσει τον χρυσό σε επίπεδα κάτω από τα 2.000 δολάρια, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, εξηγεί η αναλύτρια της Standard Chartered, Σούκι Κούπερ.

Οι αγορές θα εστιάσουν στις δηλώσεις  αξιωματούχων της Fed αυτή την εβδομάδα για να μπορέσουν να σχηματίσουν εικόνα για τις αποφάσεις της επόμενης συνεδρίασης

Το ασήμι παρέμεινε αμετάβλητο στα 25,21 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα ενισχύθηκε κατά 0,3% στα 1.085,40 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 1,2% στα 1.589,58 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές