Υπό πίεση βρίσκεται σήμερα η Wall Street, με τα εταιρικά αποτελέσματα να συνεχίζουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, ενώ αρνητικά λειτουργεί και η νέα άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,39% στις 33.844 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,45% στις 4.136 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,62% στις 12.077 μονάδες.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν σήμερα, επιβαρύνοντας τις διαθέσεις ανάληψης ρίσκου και στη μετοχική αγορά. Η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου πλησίασε το 4,3%, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια τουλάχιστον μία ακόμη φορά κατά τη συνεδρίασή της στις 3 Μαΐου.

H τραπεζική κρίση βάζει «φρένο» στις δημόσιες εγγραφές – Θολό τοπίο για την πορεία των IPOs

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Netflix σημειώνουν απώλειες 1%, καθώς ο γίγαντας του streaming απογοήτευσε τους επενδυτές, αναβάλλοντας τα σχέδιά του για αυστηρότερο περιορισμό της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης. Στο τελευταίο τρίμηνό της, η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών όσον αφορά τα κέρδη ανά μετοχή, αλλά έμεινε πίσω από τις εκτιμήσεις όσον αφορά τα έσοδα.

Απώλειες 3% σημειώνει και η Morgan Stanley, παρά την ανακοίνωση καλύτερων από τα αναμενόμενα αποτελεσμάτων. Τα κέρδη της Morgan Stanley για το πρώτο τρίμηνο του 2023, υποχώρησαν στα 1,70 δολ. ανά μετοχή από 2,02 δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι ή 3 δισ. δολ. έναντι 3,7 δισ. δολ. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 14,52 δισ. δολ. έναντι εκτιμήσεων για 13,92 δισ. δολ.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις χορήγησης ενυπόθηκων δανείων για αγορά κατοικίας μειώθηκαν κατά 10% την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη της Ένωσης Τραπεζών Ενυπόθηκων Δανείων. Ταυτόχρονα, το μέσο επιτόκιο της σύμβασης για ένα 30ετές στεγαστικό δάνειο σταθερού επιτοκίου με συμβατό υπόλοιπο δανείου αυξήθηκε στο 6,43%, από 6,30% την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street