Ακόμη έναν μεγάλο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας  σχεδιάζει η Walt Disney για την επόμενη εβδομάδα, καταργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένου περίπου του 15% του προσωπικού στο τμήμα ψυχαγωγίας της, δήλωσαν στο Bloomberg άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Οι περικοπές θα αφορούν την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, τα θεματικά πάρκα και τις εταιρικές θέσεις και θα επηρεάσουν κάθε περιοχή όπου δραστηριοποιείται η Disney, δήλωσαν οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Ορισμένοι εργαζόμενοι που επηρεάζονται θα ειδοποιηθούν ήδη από τις 24 Απριλίου, ενώ η εταιρεία δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια.

Η Disney ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι σχεδίαζε να καταργήσει 7.000 θέσεις από το εργατικό δυναμικό της που ξεπερνά τις 220.000 συνολικά, στο πλαίσιο μιας συνολικής στρατηγικής για την εξοικονόμηση 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ  σε ετήσιο κόστος.

Ο Βασιλιάς, το Μαγικό Βασίλειο και ο πόλεμος της Disney με τον Ρον ΝτεΣάντις

Οι περικοπές

Οι περικοπές θα αφορούν όλη την εταιρεία, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα, συμπεριλαμβανομένης της Disney Entertainment, η οποία δημιουργήθηκε σε μια αναδιάρθρωση το 2023 ως έδρα των επιχειρήσεων παραγωγής και διανομής ταινιών αλλά και τηλεοπτικών προγραμμάτων της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών ροής (streaming).

An inflatable Disney+ logo is pictured at a press event ahead of launching a streaming service in the Middle East and North Africa, at Dubai Opera in Dubai, United Arab Emirates, June 7, 2022. Picture taken June 7, 2022. REUTERS/Yousef Saba

Στο πλαίσιο αυτής της αναδιάρθρωσης, ο διευθύνων σύμβουλος Μπομπ Ίγκερ προχώρησε στην επαναφορά κάποιων στελεχών. Ανέδειξε βασικούς «υπαρχηγούς», τους συμπροέδρους της Disney Entertainment Alan Bergman και Dana Walden.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η εταιρεία συρρικνώνει στη γενική ψυχαγωγία, εστιάζοντας περισσότερο στις δυνατότητες franchise και στις αναγνωρισμένες μάρκες. Ως αποτέλεσμα του παραπάνω, το τμήμα ψυχαγωγίας θα αποτελέσει το επίκεντρο των περικοπών.

Κάθε μεγάλη εταιρεία μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της NBCUniversal της Comcast Corp, της Warner Bros Discovery και της Paramount Global, μειώνει το προσωπικό της, καθώς η προσοχή της Wall Street μετατοπίζεται από την αύξηση των συνδρομητών στο streaming προς το υψηλό κόστος λειτουργίας των διαδικτυακών πλατφορμών βίντεο.

Τον Νοέμβριο, ο κ. Ίγκερ επέστρεψε στην ηγεσία της Disney, αφού η τριμηνιαία ζημία ύψους 1,47 δισ. δολαρίων στην επιχείρηση streaming της εταιρείας επιτάχυνε την απομάκρυνση του επιλεγμένου από το χέρι του διαδόχου του Μπομπ Τσάπεκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή