Την παραμονή της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων της, η Tesla ανακοίνωσε νέα μείωση στις τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων Model 3 και Model Y, «ρίχνοντας» μάλιστα ένα από αυτά τα οχήματα κάτω από τα 40.000 δολάρια.

Η νέα μείωση τιμών, η 6η φέτος για την Tesla στην αμερικανική αγορά, έφερε μείωση κατά 3.000 δολάρια σε κάθε έκδοση του SUV Model Y, ενώ το Model 3 RWD (με κίνηση στους πίσω τροχούς) υποχώρησε κατά 2.000 δολάρια, στα 39.990 δολάρια. Το βασικό Model Y, γνωστό ως έκδοση AWD με τετρακίνηση, έχει τιμή αφετηρίας τα 46.990 δολάρια.

Tesla: Νέο εργοστάσιο στη Σαγκάη για την παραγωγή του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας Megapack

Mειώσεις έως και κατά 20%

Η Tesla έχει πλέον μειώσει τις τιμές του βασικού της Model 3 κατά 11% μόνο φέτος και οι βασικές τιμές του Model Y μειώθηκαν κατά 20%, σύμφωνα με υπολογισμούς που έκανε το Reuters. Αυτές οι τελευταίες μειώσεις τιμών έρχονται καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση περιόρισε τον αριθμό των οχημάτων που είναι επιλέξιμα για πίστωση φόρου για ηλεκτρικά οχήματα, με το βασικό μοντέλο 3 RWD της Tesla να βλέπει την έκπτωση φόρου του με μειώνεται κατά το ήμισυ στα 3.500 δολάρια.

Ωστόσο, οι μειώσεις των τιμών έχουν εγείρει ανησυχίες σχετικά με τα περιθώρια κέρδους της εταιρείας, που έχει έδρα το Όστιν του Τέξας.

Ενώ η Tesla αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση 24,2% σε ετήσια βάση στα έσοδα του πρώτου τριμήνου, φθάνοντας τα 23,29 δισ. δολάρια, η μέση εκτίμηση των αναλυτών για τα κέρδη έχει μειωθεί κατά περίπου 2,4% τους τελευταίους τρεις μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green