Με την λογική «λίγη υπομονή δεν βλάπτει» κινούνται οι ξένοι επενδυτές που ενδιαφέρονται να τοποθετηθούν στη χώρα μας.

· Άνθρωποι που συνομιλούν με διεθνή funds λένε πως η συντριπτική τους πλειονότητα βρίσκονται σε στάση αναμονής μέχρι τις εθνικές εκλογές.

· «Κανείς», όπως λένε, «δεν θέλει να διακινδυνεύσει τώρα μια κίνηση, η οποία μπορεί να τους βάλει σε αχρείαστους μπελάδες».

· Και ειδικά όσοι σχεδιάζουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να προχωρήσουν σε μεγάλες εξαγορές.

· Και αυτό γιατί πάντοτε ελλοχεύει ο κίνδυνος «να συμβεί μια στραβή».

· Όπως για παράδειγμα να προκύψει παρατεταμένη πολιτική αστάθεια από την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης.

· Πράγμα που θεωρείται ότι χειρότερο για το επιχειρείν, το οποίο ευδοκιμεί μόνο σε περιβάλλον σταθερότητας.

· Κάποια deals βέβαια, μικρότερου βεληνεκούς σε κλάδους που δεν επηρεάζονται άμεσα από τις πολιτικές εξελίξεις μαθαίνουμε πως θα προχωρήσουν…

—————————–

Διεργασίες για «αναβίωση» του ΣΕΣΜΕ

·      Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται, όπως μαθαίνουμε, οι διεργασίες για την αναβίωση του ΣΕΣΜΕ.

·      Πρόκειται για το «συνδικαλιστικό όργανο» των σούπερ μάρκετ, το οποίο διαλύθηκε με πάταγο πριν από περίπου 20 χρόνια.

·      Αφορμή, για όσους πιθανόν δεν γνωρίζουν, στάθηκε η καταδικαστική απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και η επιβολή προστίμων σε 7 αλυσίδες για σύσταση καρτέλ.

·      Στην αγορά ψιθυρίζεται πως πριν από περίπου δέκα ημέρες έγινε σχετική συνάντηση στα γραφεία ενός από τους λεγόμενους «big four» του χώρου.

·      Στο σχήμα πάντως επιχειρείται να συμμετέχουν και μικρότερες εταιρείες, με μια φόρμουλα που θα ταιριάζει στους σημερινούς συσχετισμούς δυνάμεων.

·      Η χρονική συγκυρία δεν είναι άσχετη με τις πρωτοβουλίες για κοινή εκπροσώπηση του κλάδου.

·      Οι προκλήσεις, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν, είναι πολλές και απαιτείται μια «ενιαία φωνή».

·      Πέρα από την ανομολόγητη σύγκρουση με τη βιομηχανία, υπάρχουν θέματα και με τα αναπτυξιακά προγράμματα.

·      Οι επιχειρήσεις του χώρου, λέγεται πως έχουν αξιοποιήσει ελάχιστα τους ευρωπαϊκούς πόρους και το φθηνό χρήμα που αυτά προσφέρουν…

—————————–

Το all inclusive πολυτελείας αποκτά νέους «οπαδούς»

·       Για να επιβιώσει κάποιος στον κόσμο των επιχειρήσεων και να αναπτυχθεί πρέπει να πιάσει τον παλμό των καταναλωτών.

·      Να συμβαδίζει με το ρεύμα της εποχής. Ακόμη και αν διαφωνεί.

·      Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν κορυφαίοι παίκτες του παγκόσμιου τουρισμού και ενέδωσαν στην… γοητεία του all inclusive.

·      Της πρακτικής δηλαδή να προσφέρει το ξενοδοχείο απεριόριστη κατανάλωση φαγητού και ποτού και διάφορων ακόμη δραστηριοτήτων σε προκαθορισμένη τιμή.

·      Βέβαια, αυτό που σκοπεύουν να λανσάρουν οι κολοσσοί της φιλοξενίας δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις υπηρεσίες που προσφέρουν σήμερα αρκετές μονάδες στην Ελλάδα.

·      Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, πρόκειται για all inclusive πολυτελείας όπου τα καταλύματα θα προσφέρουν από γκουρμέ γεύματα μέχρι προσωπική υπηρεσία μπάτλερ!

·      Το συγκεκριμένο μοντέλο διακοπών στη χώρα μας πάντως δέχεται αρκετά πυρά για το μειωμένο οικονομικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία.

·      Επαγγελματίες από διάφορους κλάδους που εξαρτώνται από τον τουρισμό σε Ρόδο, Κρήτη και Κω κάνουν λόγο για μάστιγα.

·      Οι επισκέπτες των ξενοδοχείων all inclusive, λένε, αφήνουν πολύ λίγα χρήματα στην τοπική οικονομία.

·      Σε αντίθεση με τους επισκέπτες σε καταλύματα τύπου Airbnb που έχουν βοηθήσει να αναζωογονηθούν ολόκληρες περιοχές που είχαν παρακμάσει.

·      Την ώρα που σχεδιάζονται πολιτικές καλό είναι οι ανησυχίες των επαγγελματιών να λαμβάνονται υπόψη.

·      Και ο νοών νοείτω…

——————————–

Οι διάδοχοι παίρνουν τη σκυτάλη στον όμιλο Χαραγκιώνη

·      Βαθιά θλίψη μαθαίνουμε πως σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Θεόδωρου Χαραγκιώνη στους εργαζόμενους του ομώνυμου ομίλου.

·      Και κυρίως στους ανθρώπους που δούλεψαν μαζί με τον εκλιπόντα για πάρα πολλά χρόνια.

·   Μαθαίνουμε πως παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες ο σπουδαίος επιχειρηματίας, με την πολυσχιδή δραστηριότητα φρόντιζε να ενημερώνεται καθημερινά για την πορεία της εταιρείας.

·   Και να προσφέρει τις πολύτιμες συμβουλές του.

·      Όλοι αναγνώριζαν άλλωστε τα χιλιόμετρα που είχε διαγράψει στην επιχειρηματική αρένα, τα περισσότερα με μεγάλη επιτυχία.

·      Ένα ακόμη στοιχείο που διέκριναν στον Θεόδωρο Χαραγκιώνη ήταν η αστείρευτη αισιοδοξία, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές.

·      Τις οποίες βίωσε η εταιρεία τα προηγούμενα χρόνια, όταν έφτασε κοντά στην πτώχευση. Αισιοδοξία που διατήρησε μέχρι τέλους.

·      Η σκυτάλη του ομίλου περνάει πλέον ολοκληρωτικά στη νέα γενιά, η οποία όπως λένε πηγές του ομίλου θα συνεχίσουν το έργο του ιδρυτή.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino