Στα «κόκκινα» εδάφη έκλεισε και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με την αγορά όμως να ρίχνει σημαντικά και τους συναλλακτικούς του ρυθμούς, αποτυπώνοντας την αναδίπλωση πολλών χαρτοφυλακίων. Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,41% στις 1.106,57 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 81 εκατ. ευρώ.

Αν εξαιρέσει κανείς τα 80,8 εκατ. τεμάχια που διακινήθηκαν στη μετοχή της MIG, ελέω της αποεπένδυσης του σχήματος Ηλιόπουλου, τότε θα διαπιστώσει ότι η υπόλοιπη αγορά τήρησε περισσότερο μια στάση αναμονής ενόψει της αυριανής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο S&P (διακινήθηκαν συνολικά 100 εκατ. τεμάχια). Και αυτή η εικόνα «ανέδειξε» τις μικρές κατοχυρώσεις κερδών που ευλόγως εκδηλώνονται και λιγότερο μια αναδίπλωση των επενδυτών από πιθανούς κινδύνους.

Ισχυρές αντοχές

Οι αγοραστές παρέμειναν και σήμερα επιλεκτικοί ειδικά σε τίτλους που έχουν την ισχύ να θέσουν στοπ στις πιέσεις των πωλητών. Οι αντοχές, οι οποίες δοκιμάστηκαν και στη χθεσινή συνεδρίαση, έδειξαν να είναι ακόμη ισχυρές, δεδομένης και της προσδοκίας που έχει καλλιεργηθεί για την αυριανή ανακοίνωση της αξιολόγησης του οίκου Standard & Poor’s. Η αγορά προφανώς έχει προεξοφλήσει θετικό σενάριο στις επόμενες εβδομάδες, καθώς δια της ατόπου δεν έχει δει κακή εξέλιξη στο λεκτικό του S&P την Παρασκευή.

Κάποιο αρνητικό σενάριο δεν βρίσκεται στον επενδυτικό ορίζοντα ούτε και στο εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί μεν να μην δείχνει απευθείας σχηματισμό κυβέρνησης, όμως το ενδεχόμενο υπηρεσιακής έχει απομακρυνθεί. Επομένως, τεχνικά, η ζώνη των 1.120-1.125 είναι αντίσταση ενώ ουσιαστική πρώτη στήριξη είναι η ζώνη των 1.103-1.105 μονάδων, δημιουργώντας ένα εύρος που πιθανότατα θα κινηθεί η αγορά το επόμενο διάστημα.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Σαράντης, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Λάμδα, ΟΤΕ και Jumbo δέχτηκαν τη μεγαλύτερη πίεση, ενώ πτωτικά έκλεισαν και οι Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Aegean, Autohellas, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ και Τιτάν. Από την άλλη, σημαντικές ήταν οι βοήθειες της Eurobank με το 1,06% που κατέγραψε, ενώ θετικά έκλεισαν και οι ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, Alpha Bank, Εθνική και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών