Επιφυλακτική είναι η στάση που κυριαρχεί και σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο παραμένει για ακόμη μία συνεδρίαση στη ζώνη των 1.100 – 1.110 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,12% στις 1.105,29 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να μην ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ.

Σε σταθερή πτωτική τροχιά είναι από την Τετάρτη η αγορά, με τον τζίρο μάλιστα να ακολουθεί την ίδια πορεία, με πιο έντονα χαρακτηριστικά, συνηγορώντας στην εκτίμηση της στάσης αναμονής και της κατοχύρωσης των κερδών του προηγούμενου διαστήματος. Μάλιστα, ακόμη και όταν απειλήθηκαν και οι πρώτες στηρίξεις, οι αγοραστές έγιναν πιο ενεργοί προκειμένου να συντηρήσουν την αγορά στα τρέχοντα επίπεδα και να μην μπει το ΧΑ σε “τεχνικές περιπέτειες”.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε θολά νερά και σήμερα

Το κλίμα στο εξωτερικό κλίμα

Άλλωστε και στο εξωτερικό το κλίμα δεν διαφέρει για να μπορέσει το ΧΑ να πάρει λίγο τόνο, με τα ανοιχτά θέματα εκεί να είναι διαφορετικής υφής. Έτσι αποσύνδεση της εγχώριας με τις ξένες αγορές παραμένει ως έχει, με το ΧΑ να επανέρχεται από Δευτέρα στους προεκλογικούς τόνους, προκειμένου να διαγνώσει τις πιθανότητες των πολλών σεναρίων που ήδη υπάρχουν για την επόμενη ημέρα.

Σε επίπεδο τίτλων, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΥΔΑΠ δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Eurobank, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Aegean, Autohellas, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, Λάμδα και Εθνική. Θετικά κινούνται οι ΟΤΕ, Σαράντης, Jumbo, Quest, Coca Cola, Alpha bank, ΟΠΑΠ και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών