Στις τράπεζες έδωσαν οι αγοραστές τη σκυτάλη της ανακοπής της διόρθωσης σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον κλάδο να διαφυλάττει τα εβδομαδιαία κέρδη στο 0,7%, αλλά και το θετικό πρόσημο της συνεδρίασης. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,43% στις 1.111,33 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 84 εκατ. ευρώ.

Αν και άργησαν να μπουν στα τερματικά σήμερα, οι αγοραστές πήραν τα ηνία της αγοράς μετά τη λήξη των παραγώγων, εστιάζοντας όμως σε τίτλους που θα μπορούσαν να στηρίξουν τον γενικό δείκτη να μη χάσει τη ζώνη των 1.110 μονάδων. Ο τραπεζικός κλάδος όχι μόνο συντήρησε την επιθετική ανοδική του τάση, αλλά έδωσε στην αγορά και τα απαραίτητα στηρίγματα προκειμένου να περάσει τον σκόπελο της αναμονής της σημερινής αξιολόγησης από τον οίκο Standard & Poor’s.

Τέλος εποχής για τέσσερις ιστορικές εταιρείες – Βγαίνουν εκτός ΧΑ

Και δεδομένου ότι πλέον οι πιθανότητες της επενδυτικής βαθμίδας είναι μικρές, παρά τις αντιθέτου εκτιμήσεις της Goldman Sachs, η λογική λέει ότι οι οίκοι θα περιμένουν τις εκλογές. Δηλαδή σε ακριβώς ένα μήνα, με πολλά χαρτοφυλάκια να εμφανίζονται απρόθυμα να αφήσουν τις θέσεις τους για ένα τέτοιο μικρό χρονικό διάστημα.

Το παραπάνω επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι οι τζίροι στις πτωτικές συνεδριάσεις ήταν μικροί αυτήν την εβδομάδα, κάτι που δείχνει ότι δύσκολα βγαίνουν πωλητές. Αλλά και όταν βγαίνουν, η προσφορά δείχνει να απορροφάται, στοιχείο που συνηγορεί στη συντήρηση των θετικών προσδοκιών, ακόμη και στο σενάριο των διπλών εκλογών. Μάλιστα, ακόμη και όταν απειλήθηκαν και οι πρώτες στηρίξεις, οι αγοραστές έγιναν πιο ενεργοί προκειμένου να συντηρήσουν την αγορά στα τρέχοντα επίπεδα και να μην μπει το ΧΑ σε «τεχνικές περιπέτειες».

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, ο Ελλάκτωρ ξεχώρισε με το +3,19%, ενώ σημαντικά ήταν και τα κέρδη σε Μυτιληναίο, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Autohellas και Alpha Bank. Θετικά έκλεισαν οι Aegean, Πειραιώς, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Coca Cola και ΟΤΕ, ενώ αρνητικά οι Λάμδα, ΔΕΗ, Τιτάν, Quest, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΠΑΠ. Τα Ελληνικά Πετρέλαια έκλεισε στο -2,37% και η Motor Oil στο -1,35%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών