Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βρετανίας και υπουργός Δικαιοσύνης Ντόμινικ Ράαμπ παραιτήθηκε την Παρασκευή, μετά από μία ανεξάρτητη έρευνα για επίσημες καταγγελίες για εκφοβισμό.

Σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ που δημοσιεύτηκε στο Twitter, ο Raab ανέφερε ότι η έρευνα έχει δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο, πρόσθεσε ωστόσο ότι θα  συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση.

O Ράαμπ υπενθυμίζει την δέσμευση που είχε αναλάβει να παραιτηθεί σε περίπτωση που διαπιστωνόταν «οποιαδήποτε διαπίστωση εκφοβισμού». «Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να κρατήσω τον λόγο μου», τόνισε, πρόσθεσε ωστόσο ότι: «Θέτοντας τόσο χαμηλά το όριο για τον εκφοβισμό, αυτή η έρευνα έχει δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο. Θα ενθαρρύνει ψευδείς καταγγελίες κατά Υπουργών».

Η παραίτηση του Ράαμπ σηματοδοτεί την τρίτη αποχώρηση υπουργού λόγω προσωπικής συμπεριφοράς από τότε που ο Σουνάκ εισήλθε στην Ντάουνινγκ Στριτ τον Οκτώβριο, υποσχόμενος μια κυβέρνηση ακεραιότητας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Επικαιρότητα |

To Ισραήλ ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το πέρασμα της Ράφα στην πλευρά της Γάζας καθώς όπως ισχυρίζονται «χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς».