Την παραδοχή ότι πληρώνει για ορισμένους εξέχοντες λογαριασμούς στο Twitter για να διατηρήσουν τα μπλε τικ τους, εξέφρασε ο Ιλον Μασκ, καθώς η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αφαίρεσε το επαληθευμένο status από πολλά διάσημα ονόματα, όπως η Beyoncé, ο Ronaldo και ο Paul McCartney, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο ιδιοκτήτης του Twitter επιβεβαίωσε τη κίνηση αφού αποκαλύφθηκε ότι ο συγγραφέας Στίβεν Κινγκ, ο ηθοποιός Γουίλιαμ Σάτνερ και ο αστέρας του μπάσκετ ΛεΜπρόν Τζέιμς διατήρησαν τα σημάδια τους – τα οποία παρέχουν επαληθευμένη κατάσταση στους λογαριασμούς – παρά το γεγονός ότι δεν είχαν εγγραφεί στο Twitter Blue, τη συνδρομητική υπηρεσία του ιστότοπου.

Ιλον Μασκ: Έχασε 13 δισ. δολ. σε μία ημέρα

ΛεΜπρόν Τζέιμς και Στίβεν Κινγκ

Ο ιστότοπος τεχνολογικών ειδήσεων Verge ανέφερε την Πέμπτη ότι ένας υπάλληλος του Twitter έστειλε πρόσφατα email στον ΛεΜπρόν Τζέιμς για να επεκτείνει μια δωρεάν συνδρομή στο Twitter Blue. Ο Τζέιμς, ο οποίος έχει περισσότερους από 52 εκατομμύρια followers, ήταν αντίθετος στην πληρωμή για επαλήθευση, δηλώνοντας τον περασμένο μήνα ότι «δεν πληρώνει» για ένα μπλε τικ.

Ο Στίβεν Κινγκ, ο συγγραφέας του The Shining and It με πωλήσεις πολλών εκατομμυρίων, εξέφρασε την αμηχανία του γράφοντας  «ο λογαριασμός μου στο Twitter λέει ότι έχω εγγραφεί στο Twitter Blue, αλλά δεν έχω».

Ο Gary Lineker, ο παρουσιαστής του Match of the Day και διακεκριμένος tweeter, είχε ακόμα μπλε επιταγή από το πρωί της Παρασκευής και ήταν μεταξύ εκείνων που φαινόταν ότι πλήρωσαν για την κατάσταση επαλήθευσης.

«Ηχηρές απουσίες»

Την Πέμπτη, ο Μασκ προχώρησε σε μια πράξη για την οποία απειλούσε εδώ και καιρό και αφαίρεσε το μπλε τικ από περίπου 400.000 επαληθευμένους λογαριασμούς. Πολλά διάσημα ονόματα, με εκατομμύρια followers, έχασαν την ιδιότητα της μπλε σφραγίδας τους.

Στα ονόματα περιλαμβάνονται η Beyoncé, ο Ronaldo, η Kim Kardashian, ο Sir Paul McCartney, η JK Rowling και ο Donald Trump.

Σύμφωνα με τα σχέδια του Μασκ για το Twitter Blue, οι απαντήσεις των συνδρομητών θα αποκτήσουν μεγαλύτερη σημασία στην προεπιλεγμένη ροή των χρηστών For You, ενώ η αλληλεπίδραση των tweets θα ενισχυθεί επίσης. Ωστόσο, το Twitter θα συνεχίσει να εμφανίζει λογαριασμούς που ακολουθούν οι χρήστες στη ροή For You, είτε είναι συνδρομητές Twitter Blue είτε όχι. Ο Μασκ είπε ότι η μετάβαση στην επαλήθευση επί πληρωμή είναι απαραίτητη για την εξάλειψη των αυτοματοποιημένων λογαριασμών bot και τη δημιουργία μιας εναλλακτικής πηγής εισοδήματος αντί της διαφήμισης, η οποία αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του Twitter.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία