Την πεποίθηση ότι οι ΗΠΑ θα χρεωκοπήσουν, εξέφρασε ο Ιλον Μασκ την Τετάρτη.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος απάντησε σε ένα tweet του Λευκού οίκου και υποστήριξε ότι δεδομένων των ομοσπονδιακών δαπανών, θεωρεί δεδομένη την χρεωκοπία των ΗΠΑ, απλά δεν γνωρίζει πότε θα συμβεί.

Ίλον Μασκ: Εξηγεί γιατί απέλυσε το 80% του προσωπικού του Twitter – «Κωμική κατάσταση»

Η πολιτική αντιπαράθεση για το ανώτατο όριο του αμερικανικού χρέους

Εν τω μεταξύ, ο χρόνος τελειώνει για τους φορείς χάραξης πολιτικής, οι οποίοι κρατούν στάση αναμονής καθώς διαφωνούν για πιθανές περικοπές δαπανών ως προϋπόθεση για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους. Η ημερομηνία Χ -όταν οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις του χρέους τους- θα μπορούσε να πέσει μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου του 2023, σύμφωνα με μια πρόβλεψη του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου.Το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ υπολογίζεται περί τα 31 τρισ. δολάρια.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει παρέμβει με «έκτακτα μέτρα» για να διασφαλίσει ότι η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της, καθυστερώντας μια άμεση κρίση από το να πλήξει την οικονομία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων φέρονται να έχουν αρχίσει να δημιουργούν ένα πακέτο για το ανώτατο όριο του χρέους και θα μπορούσαν να είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με τους Δημοκρατικούς, αλλά η πρόταση περιλαμβάνει βαριές περικοπές δαπανών, ανέφερε το Punchbowl News, συμπεριλαμβανομένης της διαγραφή φοιτητικών δανείων, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα των Δημοκρατικών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή