Πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η SAP, εταιρεία κατασκευής επιχειρηματικού λογισμικού, στηριζόμενη στην ανάπτυξη της επιχείρησης cloud, αλλά με μειωμένες τις προοπτικές της για το έτος λόγω της εκποίησης της μονάδας Qualtrics.

Η SAP, η οποία τον Ιανουάριο ανακοίνωσε τα σχέδιά της να περικόψει 3.000 θέσεις εργασίας καθώς προσπαθούσε να μειώσει το κόστος, δεν προβλέπει άλλη αναδιάρθρωση φέτος και σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τεχνολογίες προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης στα προϊόντα της.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται με την τεχνητή νοημοσύνη

Πιο αναλυτικά, παρά το γεγονός ότι οι οικονομικές συνθήκες έχουν επηρεάσει σχεδόν όλες τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, η SAP κατάφερε να αυξήσει τα έσοδά της κατά 10% το πρώτο τρίμηνο στα 7,44 δισεκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας και τις δικές της προβλέψεις.

Τα έσοδα από τον κλάδο του cloud της SAP αυξήθηκαν κατά 24% από έτος σε έτος. Για το έτος, η SAP αναμένει λειτουργικά κέρδη στην περιοχή των 8,6-8,9 δισ. ευρώ, 200 εκατ. ευρώ λιγότερα από προηγούμενη εκτίμησή της. Η πρόβλεψη εσόδων από το cloud μειώνεται κατά 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε 14 με 14,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ξεκινάει συνεργασία με το chatbot ChatGPT της OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft και μπορεί να παρέχει ανθρώπινες απαντήσεις σε ερωτήσεις. «Μελετούσαμε το ChatGPT για αρκετό καιρό… έχουμε δημιουργήσει περισσότερες από 50 περιπτώσεις χρήσης τεχνητής νοημοσύνης ενσωματώνοντάς το στην τεχνολογία μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Κλάιν στο Reuters.

Σύμφωνα με τον Κλάιν, τα νέα, εμπλουτισμένα με τεχνητή νοημοσύνη προϊόντα θα είναι διαθέσιμα στους πελάτες από τον επόμενο μήνα μετά το ετήσιο συνέδριο Sapphire.

Η SAP έχει ήδη συστήσει μία εσωτερική επιτροπή που απαρτίζεται από πελάτες, ερευνητές και αναλυτές για να ελέγχει πιθανές προκαταλήψεις κατά τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και να προστατεύει από πιθανή κακή χρήση της τεχνολογίας, είπε ο Κλάιν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως