Η Ρωσία, προχωρώντας σε μια κίνηση ανταπόδοσης, απελαύνει περισσότερους από 20 Γερμανούς διπλωμάτες, δήλωσε σήμερα, Σάββατο, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει πως η Ρωσία θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο σε μαζικές απελάσεις διπλωματών της από το Βερολίνο.

Πώς παρέκαμψαν τις κυρώσεις οι Ρώσοι ολιγάρχες – Ποιοι κέρδισαν δισεκατομμύρια

«Οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν άλλη μια μαζική απέλαση εργαζομένων σε ρωσικές διπλωματικές αποστολές στη Γερμανία. Καταδικάζουμε κατηγορηματικά αυτές τις ενέργειες του Βερολίνου, που συνεχίζει να καταστρέφει ολόκληρο το φάσμα των ρωσογερμανικών σχέσεων», είχε αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ, χωρίς να αποκαλύψει τον αριθμό των διπλωμάτων που απελαύνονται.

Ρωσική απάντηση στις «εχθρικές ενέργειες» του Βερολίνου

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και το Βερολίνο, το οποίο ήταν ο μεγαλύτερος αγοραστής του ρωσικού πετρελαίου και αερίου, έχουν επιδεινωθεί αφότου η Ρωσία έστειλε τον Φεβρουάριο του 2022 στρατεύματα να εισβάλουν στην Ουκρανία και η Δύση απάντησε με κυρώσεις.

«Ως αντίδραση στις εχθρικές ενέργειες του Βερολίνου, η ρωσική πλευρά αποφάσισε να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο απελαύνοντας Γερμανούς διπλωμάτες από την Ρωσία, καθώς και να περιορίσει σημαντικά τον μέγιστο αριθμό εργαζομένων στις γερμανικές διπλωματικές αποστολές στη χώρα μας», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρεσβευτής της Γερμανίας στη Μόσχα ενημερώθηκε για τις ενέργειες αυτές στις 5 Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους