Πτωτικά κινείται αυτή την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς όλο και περισσότεροι τίτλοι διολισθαίνουν σε αρνητικά εδάφη ελέω έλλειψης αγοραστών. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,47% στις 1.106,16 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 23 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Ο τζίρος παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καθώς οι αγοραστές όχι μόνο είναι επιλεκτικοί, αλλά αναμένουν να διαγνώσουν πλέον τις προεκλογικές ισορροπίες, θέτοντας τις εκτιμήσεις για την επομένη των εκλογών ως τον βασικό καταλύτη των αποφάσεων τους. Οι διαφοροποιήσεις ανάλογα με τα αποτελέσματα των εισηγμένων όμως δεν έχουν βγει από το “επενδυτικό κάδρο”, με την αγορά να επιδίδεται κυρίως σε αναδιαρθρώσεις θέσεων.

Μπαίνοντας πλέον και επίσημα στην προεκλογική περίοδο η δημοσκοπική επίδραση αναμένεται να αυξηθεί επιβάλλοντας κάποιες επενδυτικές αναμονές που θα συνδεθούν με τους συσχετισμούς δυνάμεων και την εδραίωση των βασικών τάσεων του εκλογικού σώματος, σχολιάζει και η Beta Securities. Το θετικό αυτής της προεκλογικής περιόδου που μπορεί να διαρκέσει έως τις αρχές Ιουλίου, είναι ότι οι εταιρίες θα μπορούν να επικοινωνήσουν την πορεία τους είτε μέσα από την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων χρήσης είτε μέσα από τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου που ξεκινούν αμέσως το Μάιο είτε μέσα από τις Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις που έχουν προγραμματιστεί και μαζικά θα πραγματοποιηθούν μέχρι τότε.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Πειραιώς, Μυτιληναίος και ΕΥΔΑΠ βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, ενώ σημαντικές είναι και οι απώλειες σε Eurobank, Alpha Bank, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Autohellas και ΔΕΗ. Πτωτικά κινούνται οι Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Εθνική και Λάμδα, ενώ ανοδικά οι Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, ΕΛΧΑ, Motor Oil. Coca Cola, Quest, Σαράντης και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών