Η Viva Wallet ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Elo, πάροχο λύσεων με τεχνολογία αφής, διαμορφώνοντας μία νέα εμπειρία πληρωμών προσφέροντας ευέλικτες συναλλαγές, παντού, εξοικονομώντας, παράλληλα, χρόνο για τις επιχειρήσεις.

Πιο αναλυτικά, η πλατφόρμα πληρωμών για smart συσκευές της Viva Wallet «ενώνεται» με τους φορητούς υπολογιστές Elo M50 and M60 Pay σε ένα ολοκληρωμένο mobile σύστημα διαχείρισης του συνόλου των λειτουργιών μίας επιχείρησης. Η σύμπραξη αυτή επιτρέπει πλέον στους Ευρωπαίους εμπόρους να προσφέρουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία συναλλαγών, από Chip & PIN έως και ανέπαφες tap-on-phone πληρωμές.

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 48.5% της Viva Wallet από τη J.P. Morgan

Ουσιαστικά, οι δύο εταιρείες δημιουργούν ένα φορητό Android «εργαλείο χειρός», εξοπλισμένο με προηγμένο software για εφαρμογές λιανικής και κάθε τύπο πληρωμών: Διαθέσιμο οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή, απρόσκοπτα.

Η στρατηγική σύμπραξη της Viva Wallet και της Elo, που αφορά και στην ανάπτυξη επιπλέον omnichannel λύσεων, έχει αφετηρία την Ευρώπη, με στόχο την επέκτασή της σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς των ΗΠΑ.

Πολλαπλές λειτουργίες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο πλευρών, ενσωματώνοντας την τεχνολογία πληρωμών της Viva Wallet στις πολυλειτουργικές φορητές συσκευές της Elo, οι επιχειρήσεις έχουν στη διάθεσή τους ένα ανώτερης απόδοσης εργαλείο: Ένα προηγμένο τερματικό με πιστοποίηση Level 3, που υποστηρίζει την αποδοχή άνω των 30 μεθόδων πληρωμής. Επιπλέον, η ίδια συσκευή εξυπηρετεί πολλαπλές λειτουργικές ανάγκες μίας επιχείρησης, όπως ενδεικτικά υπηρεσίες ticketing, διαχείριση αποθέματος, καταγραφή τιμών και παρακολούθηση παραγγελιών.

Παράλληλα, έχει τη δυνατότητα μετατροπής σε ένα σταθερό τερματικό, με τη χρήση του κατάλληλου εξοπλισμού. Η στρατηγική συνεργασία των δύο εταιρειών βελτιστοποιεί τη λειτουργία των επιχειρήσεων όλων των κατηγοριών, από το λιανεμπόριο έως την εστίαση, τη ψυχαγωγία και τον τομέα των logistics: Τα διαφορετικά συστήματα ενοποιούνται πρακτικά και αποτελεσματικά, ενισχύονται τα επίπεδα ασφάλειας, και οι πελάτες απολαμβάνουν μία απρόσκοπτη εμπειρία συναλλαγής.

«Προσηλωμένοι στην παραγωγή καινοτομίας»

«Τόσο η Elo, όσο και εμείς στη Viva Wallet, είμαστε προσηλωμένοι στην παραγωγή καινοτομίας. Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη συνεργασία, που εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Independent Hardware Vendor Partnerships της Viva. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογική πλατφόρμα μας, είμαστε οι πρώτοι στην Ευρώπη με τη δυνατότητα ενσωμάτωσης κάθε μεθόδου πληρωμής σε έξυπνες συσκευές -από φορητά τερματικά έως έξυπνους καθρέπτες και self-checkout μονάδες. Με τη χρήση μίας μόνο συσκευής για όλες τις λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών, εξοικονομούμε χρόνο και κόπο για τις επιχειρήσεις. Παράλληλα συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε νέες καινοτόμες τεχνολογίες πληρωμών για κάθε βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των κλάδων HORECA, τουρισμού και μεταφορών. Στόχος μας είναι η απρόσκοπτη εμπειρία πληρωμών – για όλους, παντού», δήλωσε ο Χάρης Ξενοφώντος, Director of Global Strategic Partnerships στη Viva Wallet.

«Πληρωμές στο κατάστημα ή εν-κινήσει»

«Με μεγάλη χαρά συνεργαζόμαστε με τη Viva Wallet για να δώσουμε στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να δέχονται πληρωμές στο κατάστημα ή εν-κινήσει, σε κάθε σημείο όπου βρίσκονται οι πελάτες», σημείωσε ο Maarten Baas, EMEA Vice President & General Manager της Elo. «Οι Android λύσεις μας χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο, από παγκοσμίου κλίμακας επιχειρήσεις στους τομείς της λιανικής και της εστίασης, αλλά και από παραγωγικές βιομηχανίες, για εφαρμογές κάθε είδους, όπως POS ή αυτοματοποίηση διαδικασιών check-out, παραγγελίας, και γενικότερης εξυπηρέτησης πελατών στο κατάστημα. Η ενσωμάτωση των καινοτόμων τεχνολογιών πληρωμών της Viva Wallet προσθέτει ένα ακόμα μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τον επιχειρηματικό κόσμο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις