Xιλιάδες εκδότες και φίλοι του βιβλίου, έδωσαν το παρόν από τις 18-20 Απριλίου στο Λονδίνο, όπου διεξήχθη η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου 2023, σύμφωνα με τον Guardian.

Κατά τη διάρκεια τριών ημερών, παρουσιάστηκαν εκατοντάδες νέα βιβλία και αποτυπώθηκαν οι πέντε κυρίαρχες τάσεις στον τομέα των εκδόσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου: 5 αριστουργήματα για να τη γιορτάσετε όπως της αξίζει

Παρακάτω παρουσιάζονται οι 5 πιο «καυτές» ειδήσεις που «βγήκαν» από την Εκθεση Βιβλίου του Λονδίνου.

1. Οι τιμές των βιβλίων θα αυξηθούν

Ο Μπράιαν Μάρεϊ, Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος της HarperCollins, ανέφερε στην έκθεση ότι «μεγάλες, διψήφιες αυξήσεις» σε πράγματα όπως το κόστος χαρτιού και ναύλων σημαίνουν ότι «οι τιμές των βιβλίων πρέπει να προσαρμοστούν για να αντισταθμίσουν ένα μέρος αυτού». Τα λόγια του απηχούν τις σκέψεις των εκδοτών, ιδιαίτερα των ανεξάρτητων, που έχουν πει ότι «ζορίζονται»  από το αυξανόμενο κόστος.

2. Αναμένονται πολλά μεγάλα ντεμπούτα

Οι εκδότες ξόδεψαν πολλά χρήματα για πρωτοεμφανιζόμενα μυθιστορήματα, αγοράζοντας βιβλία σε δημοπρασίες, καθώς και αγοράζοντας προκαταβολικά που σημαίνει ότι τα βιβλία αφαιρούνται από το «τραπέζι» προτού μπορέσουν να κάνουν προσφορές πολλοί πλειοδότες.

Το ντεμπούτο της Harriet Constable, ένα ιστορικό μυθιστόρημα που ονομάζεται The Instrumentalist, είναι εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία της Anna Maria della Pietà, η οποία ήταν ορφανή, θαύμα της μουσικής και μαθητής του Antonio Vivaldi.

Το Swift River του συγγραφέα και σκηνοθέτη Essie J Chambers, που αγοράστηκε από την Dialogue Books, περιγράφεται ως «εξαιρετικό». Διαδραματίζεται στην πόλη του τίτλου της Νέας Αγγλίας το 1987, ακολουθεί την έφηβη Ντάιμοντ και τη μητέρα της καθώς ετοιμάζονται να δηλώσουν τον αγνοούμενο πατέρα της Ντάιμοντ επίσημα νεκρό.

Το Scream School από την Catherine Airey περιγράφεται ως «βαθιά ψυχαναγκαστικό». Το μυθιστόρημα, που αγοράστηκε από τον Viking του Penguin Random House, ακολουθεί τρεις γενιές γυναικών από την πόλη της Νέας Υόρκης μέχρι την κομητεία Donegal στην Ιρλανδία.

Το ντεμπούτο της Natalie Sue με το I Hope This Finds You Well αγοράστηκε σε μια εξαψήφια συμφωνία από το The Borough Press. Το βιβλίο είναι για την Jolene, η οποία αντιμετωπίζει τη βαρετή δουλειά της στο γραφείο στέλνοντας email στους συναδέλφους της με τα μικροπαράπονά της. Όταν ένα από τα μηνύματα δημοσιοποιείται, έχει ως αποτέλεσμα να αποκτά πρόσβαση στα εισερχόμενα και στα DM των συναδέλφων της και αποφασίζει να ανατρέψει τα πράγματα ενόψει των επικείμενων απολύσεων.

Περιγραφόμενο ως ένα «εξωφρενικά πρωτότυπο» μετα-εγκληματικό μυθιστόρημα, το West Heart Kill εκτυλίσσεται το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου σε ένα αποκλειστικό αμερικανικό κάντρι κλαμπ τη δεκαετία του 1970. Η Raven Books αγόρασε το βιβλίο του Dann McDorman, συν ένα άλλο από αυτόν, σε μια επίσης εξαψήφια συμφωνία.

3.Η βιωσιμότητα βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας

Ο εκδοτικός κλάδος συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή μέσω της χρήσης χαρτιού, των διαδικασιών παραγωγής και της μεταφοράς βιβλίων. Δεν αποτελεί έκπληξη, επομένως, ότι το μέλλον του πλανήτη ήταν στο μυαλό όλων.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan ήταν ο πιο υψηλού προφίλ υποστηρικτής του να κάνουμε περισσότερα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, παρουσιάζοντας ένα βιβλίο του Breathe.

4. Τα αστέρια της μαγειρικής θα προέρχονται από τα social media

Οι άνθρωποι του χώρου θεωρούν δεδομένο ότι τα νέα αστέρια της μαγειρικής θα προέρχονται από τον χώρο του Tik Tok, κυρίως χάρη στον τεράστιο αριθμό ακολούθων τους. Εάν, λοιπόν, έχετε ξοδέψει ώρες στο TikTok για συνταγές, τότε πιθανόν να γνωρίζετε τους μελλοντικούς σταρ.

5. Φουλ της φαντασίας

Από ιστορίες που εξερευνούν την αποικιοκρατία μέσα από το φακό των φανταστικών κοινωνιών έως τις ιστορίες με μωρά δράκους, τα μυθιστορήματα φαντασίας θα είναι περισσότερα από ποτέ το επόμενο έτος, πολλά εμπνευσμένα από μύθους και πολιτισμούς από όλο τον κόσμο. Ο Puffin θα εκδώσει τρία βιβλία του εικονογράφου Dapo Adeola, το πρώτο από τα οποία θα έχει τίτλο Aniyah and the Dragon, σε μια νέα σειρά εμπνευσμένη από την αφρικανική μυθολογία, ενώ η Hachette Children’s Group θα εκδώσει το Spellcasters, μια δημιουργική συνεργασία μεταξύ της Storymix, της πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέα Tania Tay και της εικονογράφου Wendy Tan.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus