Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας έφτασαν οι Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν που έχει βυθιστεί σε νέα κρίση λόγω των συγκρούσεων που σημειώνονται από το Μεγάλο Σάββατο και μετά ανάμεσα στον στρατό υπό τον Αμπντέλ Φατάχ αλ-Μπουρχάν και την παραστρατιωτική οργάνωση RSF του Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο ή απλώς Χεμέτι.

Ανάμεσα στους 17 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους που επέστρεψαν στην Αθήνα, ήταν και ο Χρήστος Δέδες.

Σουδάν: Έφτασαν στην Ελευσίνα οι Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν [Video]

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που γυρίσαμε στην πατρίδα ασφαλείς και σώοι. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την πολεμική αεροπορία και τον στρατό που μας βοήθησαν να επιστρέψουμε στα σπίτια και τις οικογένειές μας», είπε ο διασωθείς.

«Ήταν μια πολύ δύσκολή κατάσταση και ευελπιστούμε και οι υπόλοιποι που έχουν μείνει πίσω να σταθούν όσο τυχεροί σταθήκαμε κι εμείς και να επιστρέψουν σύντομα», προσθέτοντας πως κανένας δεν σκοπεύει να επιστρέψει άμεσα.

Χρησιμοποιούνταν πολύ βαρύς οπλισμός

Όταν ξεκίνησαν οι μάχες, είπε, δεν ήξερε κανείς που θα διεξαχθούν, ενώ χρησιμοποιούνταν πολύ βαρύς οπλισμός όπως ρουκέτες.

«Ήταν ένας κανονικός βομβαρδισμός», σημείωσε. «Κινδυνεύαμε όλοι, δεν υπήρχε καμία ασφάλεια. Ήμασταν σε ένα ξενοδοχείο και δεχτήκαμε πυρά. Υπήρχαν αυτοκίνητα με κόσμο μέσα που τα είχαν πυροβολήσει», ανέφερε.

«Οι μάχες ξεκίνησαν τελείως ξαφνικά το Σάββατο και όσο περνούσαν οι μέρες γινόντουσαν και πιο άσχημες», τόνισε ο κ. Δέδες.

«Όταν πηγαίναμε προς το αεροδρόμιο ήμασταν μόνοι μας μέσα στην πόλη. Δεν υπήρχε κάποια ασφάλεια. Ήταν και λίγο θέμα τύχης», ανέφερε.

Ο Χρήστος Δέδες μίλησε στους δημοσιογράφους


Πηγή in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους