Σε υψηλότερα επίπεδα από τα αναμενόμενα κινήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2022 τα έσοδα της Danone, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής γιαουρτιού στον κόσμο κατάφερε να αυξήσει τις τιμές της με φόντο την αύξηση του κόστος των πρώτων υλών και της ενέργειας.

Nestle: Μείωση πωλήσεων λόγω αύξησης των τιμών

Η Danone, παραγωγός του γιαουρτιού Activia, του νερού Evian και του βρεφικού γάλακτος Aptamil, δήλωσε ότι αναμένει αύξηση των πωλήσεων για το 2023 μεταξύ 4% και 6%, ποσοστό υψηλότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις για αύξηση 3-5%.

Αισιοδοξία για το 2023

Η Danone, η οποία αναμένει σταδιακή επιβράδυνση του πληθωρισμού φέτος καθώς και αύξηση της παραγωγικότητας, επανέλαβε την πρόβλεψή της για μέτρια βελτίωση του επαναλαμβανόμενου λειτουργικού περιθωρίου κέρδους για το 2023.

Ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 10,5% στα 6,96 δισεκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες 18 αναλυτών για αύξηση 7,3%. Επρόκειτο για τον ταχύτερο τριμηνιαίο ρυθμό ανάπτυξης της εταιρείας εδώ και μια δεκαετία.

Στην ανάπτυξη της εταιρείας συνέβαλαν και οι τρεις επιχειρηματικές της δραστηριότητες: Τα γαλακτοκομικά (συμπεριλαμβανομένων των φυτικής προέλευσης), τα προϊόντα εξειδικευμένης διατροφής και τα εμφιαλωμένα νερά.

Η ατζέντα Renew Danone

«Ενώ πρόκειται για ενθαρρυντική πρόοδο, υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν. Παραμένουμε πλήρως επικεντρωμένοι στην υλοποίηση της ατζέντας μας Renew Danone, θέτοντας μια σταθερή βάση για μακροπρόθεσμη βιώσιμη δημιουργία αξίας», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Antoine de Saint-Affrique.

Η Danone, όπως και οι ανταγωνιστές της Nestle και Unilever, έχει αυξήσει τις τιμές για να αντιμετωπίσει την εκτίναξη του κόστους πρώτων υλών και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Προσπαθεί όμως να μην ξεπεράσει την αδιόρατη «κόκκινη γραμμή» που θα απομακρύνει τους καταναλωτές από τα προϊόντα της.

Συνολικά το πρώτο τρίμηνο του 2023 η Danone αύξησε τις τιμές της κατά 10,3%. Ο όγκος των πωλήσεών της παρέμεινε θετικός, σημειώνοντας αύξηση 0,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή