Τα σούπερ μάρκετ μπαίνουν κάτω από ενιαία σκέπη…

·    • Και εγένετο η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας.

·    Ή αλλιώς ΕΣΕ, όπως είναι το ακρωνύμιο του νέου συνδικαλιστικού οργάνου του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων.

·      Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, MyMarket, Μασούτης, Lidl, Γαλαξίας και Κρητικός, αποφάσισαν να ενώσουν δυνάμεις απέναντι στα κοινά προβλήματα του κλάδου.

·      Πρόκειται για όλους τους μεγάλους παίκτες του κλάδου, οι οποίοι τζιράρουν περίπου 11 δισ. και απασχολούν πάνω από 60.000 εργαζόμενους!

·      Σε επόμενη φάση, στην ομπρέλα της Ένωσης θα ενταχθούν και οι μικρότερες αλυσίδες χώρου (με τζίρο κάτω των 150 εκατ. που είναι το όριο σήμερα).

·      Σε καμία περίπτωση, όπως λένε πηγές που γνωρίζουν δεν είναι η αναβίωση του ΣΕΣΜΕ, με την γνωστή κατάληξη που είχε… (διαλύθηκε με πάταγο).

·      Μαθαίνουμε πως το καταστατικό είναι έτοιμο ενώ είναι θέμα χρόνου η απόκτηση ΑΦΜ (εάν δεν έχει αποκτηθεί ήδη) καθώς και η πρώτη συνεδρίαση.

·      Πολύ σύντομα θα οριστεί και ο άνθρωπος που θα αναλάβει τα ηνία της Ένωσης.

·      Λέγεται πως θα προέρχεται από κάποια από τις μεγάλες αλυσίδες και θα είναι πλήρους απασχόλησης.

·      Η κοινή εκπροσώπηση όπως λέγεται στην πιάτσα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ σήμερα.

·      Οι προκλήσεις άλλωστε, αυξάνονται και μια ενιαία φωνή θα ακουστεί πιο δυνατά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

·      Στην προκειμένη περίπτωση ισχύει το ρητό: «Η ισχύς εν τη Ενώσει»…

————————–

Πέφτουν οι υπογραφές για την «Αίγλη»

·      Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επικύρωση της σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης της «Αίγλης Ζαππείου» στην «Γρηγόρης». Όπως είχε γράψει πρώτος ο «OT».

·      Τα προηγούμενα 24ώρα έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις στα κείμενα από τους δικηγόρους και πολύ σύντομα θα πέσουν και οι τελικές υπογραφές.

·      Θυμίζουμε πως η αλυσίδα γρήγορης εστίασης ήταν η μόνη εταιρεία που κατέθεσε  προσφορά στο σχετικό διαγωνισμό στα τέλη του περασμένου έτους.

·      Η έναρξη της παραχώρησης για 20 χρόνια αναμένεται να ξεκινήσει από την 1η Μαΐου.

·      Πληροφορούμαστε πως υπάρχει ικανοποίηση από την πλευρά της διοίκησης της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων που διαχειρίζεται τον πολυχώρο.

·      Και αυτό γιατί πέρα από την εξεύρεση επενδυτή που θα προσφέρει έσοδα στα ταμεία, μπόρεσε να τακτοποιήσει τα χιλιάδες τετραγωνικά αυθαίρετα του ιστορικού ακινήτου.

·      Εκτιμάται δε ότι έτσι ο χώρος θα ανακτήσει τη χαμένη… αίγλη του παρελθόντος, αποτελώντας σημείο αναφοράς και πάλι για την πρωτεύουσα.

·      Σημειώνεται πως ο νέος ενοικιαστής θα αναλάβει το κόστος για τη ριζική ανακαίνιση του κτίσματος που ενδέχεται να κοστίσει 5 εκατ. ευρώ.

·      Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανανεωμένη «Αίγλη» θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί το κοινό στα τέλη του τρέχοντος έτους..

·      Εν αναμονή λοιπόν…

———————-

Όλα για τα Airbnb σε μια πλατφόρμα

·      Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δημιουργία ενός καινούριου ψηφιακού «εργαλείου» για την βραχυχρόνια μίσθωση στην Ελλάδα.

·      Με πρωτοβουλία του ΠΑΣΥΔΑ ετοιμάζεται μια πλατφόρμα με όλες τις πληροφορίες για τις τιμές και τη διαθεσιμότητα των ακινήτων.

·      Μαθαίνουμε πως η σχετική πρωτοβουλία που θα ανακοινωθεί σε μεγάλο συνέδριο στην Κρήτη το επόμενο διάστημα θα ισχυροποιήσει τα επιχειρήματα του κλάδου.

·      Και αυτό γιατί θα προσφέρει πραγματικά στοιχεία για τον χώρο, ο οποίος όπως λένε άνθρωποι της ΠΑΣΥΔΑ έχει βρεθεί άδικα στο στόχαστρο.

·      «Κατηγορούμαστε ότι λειτουργούμε αθέμιτα και σε βάρος των ξενοδοχείων, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει…», υποστηρίζουν.

·      Η συντριπτική πλειονότητα των ακινήτων, λένε, διαθέτει ΑΜΑ (Αριθμός Μητρώου Ακινήτου) και πληρώνει κανονικά τους φόρους.

·      Επιπρόσθετα συνεισφέρουν στο τουριστικό προϊόν, αυξάνοντας τον αριθμό των επισκεπτών που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino