Να συνεχίσει την αντίδραση που άρχισε στην τελευταία ώρα της χθεσινής συνεδρίασης επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, εμφανίζοντας όμως έντονη νευρικότητα όσο προσεγγίζει τα επίπεδα των 1.100 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,14% στις 1.097,96 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά έδειξε να έχει καλά αντανακλαστικά μόλις απειλήθηκαν οι 1.080 μονάδες, αλλά δεν δείχνει μεγάλες διαθέσεις να ανακτήσει τις 1.100 μονάδες, οι οποίες φαίνεται ότι ανεβάζουν ιδιαίτερα τα επίπεδα ρίσκου. Και η νευρικότητα, όπως και η επιλεκτικότητα σε αυτά τα επίπεδα είναι εμφανής, ειδικά μάλιστα όταν η διεθνής ειδησεογραφία δεν βοηθά.

Η εστίαση παραμένει στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος και είναι ικανός να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στο ταμπλό, δεδομένου του ότι οι απώλειες των τελευταίων ημερών σε αυτόν είναι σχεδόν διπλάσιες της αγοράς. Και το μείζον ερώτημα είναι ότι σε περίπτωση που οι αγοραστές θέλουν να μην αναλάβουν ρίσκο στον κλάδο, εάν οι εφεδρείες, όπως η Coca Cola, λειτουργήσουν και πάλι ώστε η πτωτικότητα να μην πάρει απότομη κλίση.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ανοδικά ξεχωρίζουν οι Autohellas, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Quest, ΟΠΑΠ και ΟΛΠ, ενώ σε θετικά εδάφη βρίσκονται οι Alpha Bank, Λάμδα, Εθνική, Μυτιληναίος, Πειραιώς, Motor Oil, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Eurobank. Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται οι ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Τιταν, Σαράντης και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών