Ούτε 20.000, ούτε 30.000, ούτε 40.000 αλλά για σχεδόν 56.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο πουλήθηκε στο κέντρο της Αθήνας διαμέρισμα, συνολικής επιφάνειας 320 τ.μ. Έτσι το τίμημα που κλήθηκε να καταβάλει ο Ελβετός επιχειρηματίας που προέβη στην αγορά ανήλθε στο εξωπραγματικό ποσό των 18 εκατ. ευρώ. Μπορεί η δραστηριότητα του Ελβετού στη χώρα μας να είναι έντονη και η αγάπη για την Ελλάδα να είναι μεγάλη, ωστόσο η αγορά αυτή του εν λόγω ακινήτου καταγράφεται ως μία από τις ιστορικότερες που έχουν καταγραφεί.

Πόσο κοστίζει η θέα στη θάλασσα – Οι τιμές κατοικιών στην Αθηναϊκή Ριβιέρα [πίνακας]

Το διαμέρισμα «φιλέτο»

Πρόκειται για ένα διαμέρισμα στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας (ρετιρέ) στην περιοχή των Ανακτόρων, μια περιοχή που ορίζεται από τις οδούς Ηρώδου Αττικού, Ρηγίλλης και Στησιχόρου.

Εκτός του ότι βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας το περιβόητο διαμέρισμα διαθέτει μία από τις καλύτερες θέες, καθώς «βλέπει» τόσο τη θάλασσα όσο και τον εμβληματικό βράχο και τον ναό της Ακρόπολης. Στο «πεδίο» όμως της θέας βρίσκονται και το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, η Βουλή και ο Λυκαβηττός. Το ακίνητο διαθέτει επίσης δικό του ασανσέρ.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, ο νέος ιδιοκτήτης θα προχωρήσει σε ανακαίνιση, για κάποιους μήνες θα μείνει στο διαμέρισμα και το επόμενο διάστημα θα συνεχισθούν οι εργασίες συντήρησης.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Πετρά, διευθύνοντα σύμβουλο της Engel & Völkers η οποία ήταν εκείνη που ολοκλήρωσε τη συμφωνία, η συναλλαγή αυτή υποδεικνύει το ενδιαφέρον που υπάρχει από πλευράς ξένων για την Αθήνα. Όπως τονίζει συνήθως οι αγοραστές αυτού του βεληνεκούς δείχνουν ενδιαφέρον για τις αγορές ακινήτων σε πιο κοσμοπολίτικες πόλεις όπως είναι η Νέα Υόρκη ή η Ζυρίχη. Από την άλλη όμως επισημαίνει αναλόγου μεγέθους συναλλαγές πραγματοποιούνται μία με δύο φορές το χρόνο στη Μύκονο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα
Η Πορεία της Ελληνικής Κτηματαγοράς και οι Επενδυτικές Προκλήσεις στις Συναλλαγές Ακινήτων
Ακίνητα |

Η Πορεία της Ελληνικής Κτηματαγοράς και οι Επενδυτικές Προκλήσεις στις Συναλλαγές Ακινήτων

Παρά τις σύγχρονες επενδυτικές προκλήσεις (ενδεικτικά αύξηση κατασκευαστικού κόστους, αύξηση επιτοκίων, πράσινη μετάβαση), η  διατήρηση του θετικού ρυθμού ανάπτυξης καθιστά αναγκαία τη σταθερότητα του νομοθετικού και εν γένει επενδυτικού πλαισίου