Kέρδη ρεκόρ ανακοίνωσε η Sony, με όχημα των πωλήσεων, την ναυαρχίδα της εταιρείας, την κονσόλα παιχνιδιών PlayStation 5, σύμφωνα με το CNBC.

Για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο, η Sony ξεπέρασε τις δικές της προβλέψεις με λειτουργικά κέρδη 1,21 τρισ. γιεν, ποσό ρεκόρ για την εταιρεία, έναντι εκτιμήσεων για λειτουργικά κέρδη 1,18 τρισεκατομμυρίων γεν και έσοδα 11,5 τρισεκατομμυρίων γεν.

Amazon: Tα καλά και τα κακά νέα των αποτελεσμάτων της

Τα αποτελέσματα

Η Sony ανέφερε ότι πούλησε 19,1 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation 5 , ξεπερνώντας τη δική της πρόβλεψη για 18 εκατομμύρια. Αυτό ήταν υψηλότερο από 11,5 εκατομμύρια μονάδες PS5 που πωλήθηκαν το προηγούμενο οικονομικό έτος, όταν η Sony αντιμετώπιζε προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Το τμήμα τυχερών παιχνιδιών του ιαπωνικού κολοσσού ήταν ένας από τους μεγαλύτερους μοχλούς κερδών  για το έτος, φέρνοντας λειτουργικά κέρδη 250 δισεκατομμυρίων γιεν, αν και ήταν μειωμένα κατά 27% από έτος σε έτος. Για το οικονομικό έτος, το τμήμα τυχερών παιχνιδιών της Sony απέφερε έσοδα 3,64 τρισεκατομμυρίων γιεν, αυξημένα κατά 33% από έτος σε έτος. 

Η εταιρεία ελπίζει ότι το PlayStation VR 2, τα ακουστικά παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας, θα συμβάλει στην αύξηση των πωλήσεων. Η εταιρεία τόνισε ότι θα δει βελτίωση στην κερδοφορία από το VR το επόμενο έτος. 

Επιπλέον, ανέφερε ότι σκοπεύει να πουλήσει 25 εκατομμύρια μονάδες PS5 το τρέχον οικονομικό έτος. Εάν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα αποτελέσει νέο ρεκόρ για το PS5. Η εταιρεία ανταγωνίζεται την κονσόλα Switch της Nintendo και το Xbox της Microsoft.

Τα τσιπ

Η Sony πουλά τσιπ αισθητήρων εικόνας που μπαίνουν σε smartphone, καθώς και πληθώρα άλλων προϊόντων κάμερας. Το τμήμα αισθητήρων εικόνας είδε τα κέρδη να αυξάνονται κατά 36% σε ετήσια βάση στα 212,2 δισεκατομμύρια γιεν το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου.

Ωστόσο, η εταιρεία αναμένει ότι τα λειτουργικά κέρδη για το τμήμα θα μειωθούν κατά 5,7% το τρέχον οικονομικό έτος, επικαλούμενη μια πτώση της ζήτησης για τους αισθητήρες εικόνας της, ιδιαίτερα από τους κινέζους κατασκευαστές smartphone.

Εν τω μεταξύ, η μουσική επιχείρηση της εταιρείας, η οποία περιλαμβάνει καλλιτέχνες από την Beyoncé μέχρι την Adele, σημείωσε άλμα κερδών 24,7% σε ετήσια βάση, στα 263,1 δισεκατομμύρια γιεν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία