Το προσωπικό των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που δραστηριοποιείται στον κυβερνοχώρο είναι σημαντικά υποδεέστερο, αριθμητικά, από τους Κινέζους χάκερ αποκάλυψε σε ακρόαση του αμερικανικού Κογκρέσου ο διευθυντής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, ενώ αιτήθηκε αύξησης της χρηματοδότησης για την υπηρεσία.

«Για να σας δώσουμε μια αίσθηση του τι αντιμετωπίζουμε, εάν κάθε ένας από τους κυβερνοπράκτορες και αναλυτές πληροφοριών του FBI επικεντρωνόταν αποκλειστικά στην απειλή της Κίνας, οι Κινέζοι χάκερ θα εξακολουθούσαν να είναι περισσότεροι από το προσωπικό του FBI Cyber ​​κατά τουλάχιστον 50 προς 1», δήλωσε ο Ρέι στην ακρόαση προϋπολογισμού ενώπιον υποεπιτροπής πιστώσεων του Κογκρέσου την Πέμπτη.

Ποιο είναι το νέο κακόβουλο λογισμικό που χτυπά τα email – Τα κόλπα των επιτήδειων

Η αποκάλυψη υπογραμμίζει τη μαζική κλίμακα των απειλών στον κυβερνοχώρο που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, ιδιαίτερα από την Κίνα. Ο Ρέι συμπλήρωσε ότι η Κίνα έχει «το μεγαλύτερο πρόγραμμα κυβερνοεπιθέσεων από κάθε άλλη μεγάλη χώρα και έχει κλέψει περισσότερα προσωπικά και εταιρικά μας δεδομένα από όλα τα άλλα έθνη —μεγάλα ή μικρά— μαζί».

Ακόμα κι έτσι, ο επικεφαλής του FBI είπε ότι χώρες όπως η Ρωσία, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα δημιουργούν επίσης σημαντικές ανησυχίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, πέρα ​​από τους μη κρατικούς εγκληματίες. Το FBI διερευνά επί του παρόντος περισσότερες από 100 «παραλλαγές ransomware» με «δεκάδες θύματα» για καθεμία, ανέφερε.

Τέλος, το FBI ζητά περίπου 63 εκατομμύρια δολάρια για να μπορέσει να ενισχύσει το προσωπικό του στον τομέα της κυβερνοασφάλειας με 192 νέες θέσεις. Ο Ρέι είπε ότι η ενίσχυση θα βοηθήσει επίσης το FBI να τοποθετήσει περισσότερο εξειδικευμένο προσωπικό στα τοπικά γραφεία για να είναι «πιο κοντά στα σημεία όπου βρίσκονται πραγματικά τα θύματα των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βόλτα Μητσοτάκη στον Άγιο Δημήτριο – Έθεσε πάλι διλήμματα και ζήτησε συσπείρωση
Επικαιρότητα |

Βόλτα Μητσοτάκη στον Άγιο Δημήτριο – Έθεσε πάλι διλήμματα και ζήτησε συσπείρωση

«Είναι πολλά τα θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση στον Άγιο Δημήτριο, ζητώντας συσπείρωση εν όψει των ευρωεκλογών

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας