Με θετικά πρόσημα επανέρχονται μετά την αργία της 1ης Μαΐου οι ευρωπαϊκές αγορές, αναμένοντας όμως τα στοιχεία για τον πληθωρισμό σήμερα, καθώς και την έναρξη της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη νομισματική πολιτική.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,1%, με τον κλάδο του πετρελαίου να χάνει 0,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,31% στις 7.894 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,37% στις 15.980 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,15% στις 7.503 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, ο βρετανικός ενεργειακός κολοσσός BP υποχωρεί κατά 4,70%, αν και ανακοίνωσε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη του πρώτου τριμήνου χάρη στις ισχυρές συναλλαγές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Τα αποτελέσματά της αυξήθηκαν σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες, αλλά ήταν χαμηλότερα από τα εξαιρετικά επίπεδα που παρατηρήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022.

Στο επίκεντρο είναι οι τραπεζικές μετοχές, με τον κλάδο να σημειώνει άνοδο 1,1%, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις επί αμερικανικού εδάφους, καθώς η First Republic Bank θα περάσει στον έλεγχο της JP Morgan. Η JPMorgan «θα αναλάβει όλες τις καταθέσεις, συμπεριλαμβανομένων όλων των ανασφάλιστων καταθέσεων, και ουσιαστικά όλων των περιουσιακών στοιχείων» της First Republic.

Περιμένοντας τη Fed

Την ίδια ώρα, τα μέλη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς της Federal Reserve θα αρχίσουν σήμερα τη συνεδρίαση πολιτικής τους, ενώ την Τετάρτη αναμένεται ανακοίνωση για τα επιτόκια. Η  Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, και αυτή θα είναι πιθανώς η τελευταία αύξηση επιτοκίων στις ΗΠΑ, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές