Νέο γύρο απολύσεων σχεδιάζει η Morgan Stanley και μάλιστα στη διάρκεια του τρέχοντος τριμήνου, καθώς όπως αναφέρουν άτομα με γνώση επί του θέματος οι ανησυχίες για μια οικονομική ύφεση έχουν επιβραδύνει τις συμφωνίες.

Η Morgan Stanley με εργατικό δυναμικό 82.000 υπαλλήλων μετά τις απολύσεις 1.600 εργαζόμενων τον περασμένο Δεκέμβριο θέλει να κόψει ακόμη 3.000 θέσεις εργασίας

«Αγγελιοφόρος κακών μαντάτων» η Morgan Stanley – Τι φοβάται για το 2023

Οι συμφωνίες για εξαγορές και συγχωνεύσεις έχουν επιβραδυνθεί αισθητά, καθώς τα υψηλά επιτόκια και η αύξηση του κόστους διαβίωσης έχουν επιβαρύνει την παγκόσμια οικονομία. Τον περασμένο Απρίλιο, κατά τη διάρκεια ανάλυσης των εταιρικών αποτελεσμάτων της τράπεζας, ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, Τζέιμς Γκόρμαν, δήλωσε ότι δεν αναμένει ανάκαμψη στη δραστηριότητα των συγχωνεύσεων και εξαγορών μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2023 ή του 2024.

«Αυτά είναι καθυστερημένα έσοδα, όχι νεκρά. Ήδη βλέπουμε έναν αυξανόμενο όγκο συγχωνεύσεων και εξαγορών και να αναδύονται κάποια σημάδια για νέες εκδόσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, οι επικείμενες απολύσεις για τη Morgan Stanley αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως τα τμήματα της τραπεζικής και των επενδύσεων. Σύμφωνα με έντυπο που κατέθεσε η Morgan Stanley στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τον περασμένο Φεβρουάριο, τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική αυξήθηκαν κατά 49% το 2022 από το 2021,

Το πρώτο τρίμηνο του 2023 κυμάνθηκε σχεδόν στα ίδια επίπεδα. Η Morgan Stanley τον Απρίλιο δήλωσε ότι «η δραστηριότητα της επενδυτικής τραπεζικής συνέχισε να είναι περιορισμένη». Τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική μειώθηκαν κατά 24% το α΄ τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ τα έσοδα από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες υποχώρησαν στα 638 εκατ. δολάρια από 944 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή