H Audrey Hepburn, ως  Holly Golightly, έτρωγε το πρωινό της μπροστά από τις βιτρίνες του. Ο Bernard Arnault, (Μπερνάρ Αρνό), χάθηκε στους διαδρόμους του. Και το θρυλικό  κεντρικό κατάστημα του οίκου κοσμημάτων Tiffany’s στην Fifth Avenue της Νέας Υόρκης άλλαξε μετά από αυτό.

Μπερνάρ Αρνό: Στην κορυφή του πλούτου ο πρύτανης της πολυτέλειας

Η Audrey Hepburn από την ταινία «Breakfast at Tiffany’s.» (εικόνα: Insider)

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο CEO της LVMH και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, η ξενάγηση που του έκανε ανώτερο στέλεχος της Tiffany τον καιρό που διαπραγματευόταν την εξαγορά της εταιρείας, το 2019, σημαδεύτηκε από ένα απρόοπτο.

Εικόνα από Reuters

«Χάθηκα μέσα στο ίδιο μου το μαγαζί»

«Χαθήκαμε μέσα στο κτίριο. Να ένας τύπος που χάνεται μέσα στο ίδιο του το μαγαζί. Και τότε είπα: ‘Έχουμε δουλειά να κάνουμε εδώ’», αποκάλυψε ο ίδιος ο Arnault σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal.

Αυτό που συνέβη ήταν ότι ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος διέταξε μία πλήρη αναθεώρηση των σχεδίων ανακαίνισης του καταστήματος, η οποία έως τότε εστίαζε στο σκούρο ξύλο που κυριαρχούσε στο εσωτερικό του όταν άνοιξε για πρώτη φορά, το 1940, όπως αναφέρει το Insider.

«Αποφασίσαμε να το σταματήσουμε αυτό και να κάνουμε κάτι άλλο, που ευθυγραμμίζεται περισσότερο με την ομορφιά και τον μύθο της Tiffany. Η Tiffany είναι, πιστεύω, το πιο αναγνωρίσιμο και το πιο μυθικό αμερικανικό brand σε όλο τον κόσμο», είπε ο Arnault.

Το 2021, έπειτα από παρατεταμένες διαπραγματεύσεις, που διακόπηκαν από την πανδημία, η LVMH έκλεισε συμφωνία για την εξαγορά της Tiffany αντί 15,8 δισ. δολαρίων.

Ο Arnault προσπάθησε να κάνει πίσω από το deal όταν φάνηκε ότι ο κοροναϊός έκανε μεγάλη ζημιά στον κλάδο. Σύμφωνα με το Reuters, μπόρεσε να μειώσει το τίμημα κατά 425 εκατ. δολάρια.

Μετά την εξαγορά, η LVMH άλλαξε τον σχεδιασμό του κεντρικού καταστήματος της Tiffany, το οποίο άνοιξε την περασμένη εβδομάδα, αφότου είχε παραμείνει κλειστό από το 2019.

Εικόνα από insider.com

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή