Υψηλότερες πωλήσεις και λειτουργικά κέρδη από τα αναμενόμενα κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο του 2022 η Thomson Reuters, ιδιοκτήτρια εταιρεία – μεταξύ άλλων – του παγκόσμιου πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Στο θετικό αποτέλεσμα συνέβαλαν τα υψηλά ποσοστά διατήρησης πελατών, εξέλιξη που έρχεται καθώς η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει στη τεχνητή νοημοσύνη.

Τεχνητή νοημοσύνη: Παραίτηση από την Google του πρωτοπόρου επιστήμονα Τζόφρι Χίντον

Αναλυτικά, η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 82 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για 80 σεντς.

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 4% το τρίμηνο στα 1,738 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Refinitiv.

Η Thomson Reuters

Η Thomson Reuters, στην οποία ανήκουν η νομική βάση δεδομένων Westlaw, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και η φορολογική και λογιστική υπηρεσία Checkpoint, δήλωσε ότι τα οργανικά  της έσοδα αυξήθηκαν κατά 7% στους πιο ισχυρούς τομείς δραστηριοποίησής της.

«Ενώ αναγνωρίζουμε την αυξημένη μακροοικονομική αβεβαιότητα, η βασική μας επιχείρηση παραμένει ανθεκτική», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Steve Hasker.

Η Thomson Reuters επαναβεβαίωσε τις περισσότερες οικονομικές εκτιμήσεις για το 2023, αλλά περιόρισε την πρόβλεψη για την αύξηση των συνολικών εσόδων της για το σύνολο του έτους σε 3% έως 3,5%, από 4,5% έως 5%, σε αντανάκλαση της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας λογισμικού διαχείρισης νομικών επιχειρήσεων Elite στην TPG.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Hasker δήλωσε ότι η εταιρεία δεν αναμένεται να προχωρήσει φέτος σε απολύσεις.

Η επένδυση στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο Hasker, η Thomson Reuters σχεδιάζει να δαπανήσει περίπου 100 εκατ. δολάρια ετησίως για να επενδύσει στην τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρεία θα αρχίσει να ενσωματώνει σταδιακά εφαρμογές δημιουργικής ΤΝ σε εμβληματικά προϊόντα το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη είναι ένας τύπος τεχνητής νοημοσύνης που παράγει νέο περιεχόμενο ή δεδομένα σε απάντηση σε μια προτροπή ή ερώτηση ενός χρήστη.

Τα τελευταία τρία χρόνια, σχεδόν το σύνολο του προϋπολογισμού της εταιρείας για τις συγχωνεύσεις και εξαγορές έχει διατεθεί στην τεχνητή νοημοσύνη και τα στελέχη βλέπουν ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί. Χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης θα ενσωματωθούν στα περισσότερα σημαντικά τμήματα της εταιρείας – νομικά, φορολογικά και λογιστικά, καθώς και στο πρακτορείο ειδήσεων.

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη ενσωματωμένη σε προϊόντα της Thomson Reuters, όπως το Westlaw Edge και το Practical Law. Το 2022, η εταιρεία εξαγόρασε την PLX AI, μια υπηρεσία οικονομικών ειδήσεων σε πραγματικό χρόνο που βασίζεται στην τεχνολογία.

«Αποδυνάμωση του παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος»

Η Thomson Reuters δήλωσε ότι έχει «αυξανόμενη εμπιστοσύνη» στις προοπτικές της, αλλά σημείωσε ότι υπάρχουν «πολλά σημάδια που υποδηλώνουν αποδυνάμωση του παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος», από τα υψηλά επιτόκια ως τον γεωπολιτικό κίνδυνο.

Τον Απρίλιο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια στους μετόχους μέσω διανομής μετρητών και αντίστροφης διάσπασης μετοχών, μετά την πώληση μέρους των μετοχών της LSEG.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη