H ιδιοκτήτρια εταιρεία της εφαρμογής γνωριμιών, Tinder, Match Group, ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει τη Ρωσία έως τις 30 Ιουνίου, επικαλούμενη την ανάγκη προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα πρόκειται για μια ακόμα από τις πολλές δυτικές εταιρείες που εγκαταλείπουν τη Ρωσία από τότε που η Μόσχα αποφάσισε να ξεκινήσει τον αιματηρό πόλεμο στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

«Είμαστε δεσμευμένοι να προστατεύουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα», ανέφερε ο Match σε ετήσια έκθεσή του που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα. «Τα brand μας λαμβάνουν μέτρα για να περιορίσουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες τους στη Ρωσία και θα ολοκληρώσουν την απόσυρσή τους από τη ρωσική αγορά έως τις 30 Ιουνίου 2023».

Dating apps: Η αγάπη στα χρόνια των εφαρμογών – Πόσα θα πληρώνατε για να βρείτε ταίρι;

Πολλοί πάροχοι ψηφιακών υπηρεσιών με λίγο προσωπικό στη Ρωσία, όπως το Spotify και το Netflix, αποχώρησαν λίγο μετά την έναρξη της στρατιωτικής εκστρατείας της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Η Match, της οποίας τα εμπορικά σήματα περιλαμβάνουν εφαρμογές γνωριμιών όπως το Tinder, το Hinge και το PlentyOfFish, έχει κάνει λίγες δημόσιες δηλώσεις σχετικά με τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, αλλά επισήμανε αρνητικές επιπτώσεις στις ευρωπαϊκές της επιχειρήσεις τον Μάρτιο του 2022.

Ο μέτοχος της Match, Friends Fiduciary Corp, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία είχε αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για άλλους, συνδέοντας την απόφασή της για αποχώρηση από τη ρωσική επικράτεια με τους κινδύνους για τα ανθρώπινα δικαιώματα που αντιμετωπίζει ο ουκρανικός λαός.

Προσοχή εφιστά η Europol

Η Europol ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι οι εφαρμογές γνωριμιών συγκαταλέγονται στις διαδικτυακές πλατφόρμες που «πειράχθηκαν» από άτομα για σκοπούς εμπορίας ανθρώπων, εφιστώντας την προσοχή στα δεινά των Ουκρανών προσφύγων.

Ο Τζεφ Πέρκινς, εκτελεστικός διευθυντής της Friends Fiduciary, είπε στο Reuters ότι μια επιχείρηση που συναλλάσσεται βάσει εμπιστοσύνης είχε βάσιμο λόγο να εγκαταλείψει τη Ρωσία:

«Δεν είναι καλό για μια αξιόπιστη εταιρεία να συνεχίζει τις δραστηριότητές της σε ένα κράτος όπου ο αρχηγός του έχει κατηγορηθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο».

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης στις 17 Μαρτίου κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγορώντας τον για το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης εκατοντάδων παιδιών από την Ουκρανία.

Η Μόσχα, από τη μεριά της, αρνείται ότι διέπραξε εγκλήματα πολέμου, συμπεριλαμβανομένων των αναγκαστικών απελάσεων παιδιών, και απαντά ότι η απόφαση του ΔΠΔ δεν έχει νόημα καθώς η Ρωσία δεν είναι μέλος του δικαστηρίου αυτού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης