Κλιμακώνονται οι επιθέσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, καθώς πλησιάζει η εθνική επέτειος για τους Ρώσους, η Ημέρα της Νίκης της 9ης Μαΐου. Το Κρεμλίνο ισχυρίστηκε την Τετάρτη ότι κατά της διάρκειας της νύχτας, η Ουκρανία προσπάθησε να χτυπήσει το Κρεμλίνο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τη νύχτα, ωστόσο η επίθεση στην καρδιά της ρωσικής κυβέρνησης «αποκρούστηκε με επιτυχία».

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS, από τη επίθεση δεν τραυματίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το Κρεμλίνο δεν παρείχε στοιχεία που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό για απόπειρα επίθεσης.

«Χθες το βράδυ, το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε να χτυπήσει την κατοικία του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Κρεμλίνο με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα», ανέφερε το Κρεμλίνο, όπως μετέδωσε το TASS.

Game of… Drones – Εκατέρωθεν πλήγματα και μεγάλες φωτιές σε αποθήκες πετρελαίου

«Ως αποτέλεσμα των έγκαιρων ενεργειών που έλαβαν ο στρατός και οι ειδικές υπηρεσίες με τη χρήση συστημάτων πολέμου ραντάρ, οι συσκευές απενεργοποιήθηκαν», ανακοίνωσε η Μόσχα, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν «θύματα και υλικές ζημιές».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται τονίζεται επίσης ότι ο Πούτιν δεν τραυματίστηκε και συνεχίζει να εργάζεται ως συνήθως μετά την επίθεση στο Κίεβο.

Ρωσικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «σχεδιασμένη τρομοκρατική ενέργεια» και απόπειρα κατά της ζωής του προέδρου ενόψει της Ημέρας της Νίκης στις 9 Μαΐου.

Αντίποινα

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της, προεδρική υπηρεσία Τύπου προειδοποιεί ότι η Μόσχα θα είναι έτοιμη να απαντήσει στην προσπάθεια του Κιέβου να πραγματοποιήσει επίθεση με drone στο Κρεμλίνο όποτε και όπου κρίνει σκόπιμο.

«Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να λάβει αντίποινα όποτε και όπου κρίνει σκόπιμο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα