Η Meta Platforms, μητρική εταιρεία του Facebook, ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε προμηθευτές κακόβουλου λογισμικού που εκμεταλλεύονται το δημόσιο ενδιαφέρον για το ChatGPT ώστε να παρασύρουν τους χρήστες να κατεβάσουν κακόβουλες εφαρμογές και επεκτάσεις προγραμμάτων περιήγησης στο διαδίκτυο.

Πρόκεται για υποθέσεις που φαίνονται παρόμοιες με τις διαδικτυακές απάτες κρυπτονομισμάτων.

Η παραίτηση στην Google που «σοκάρει» – «Έφυγα για να μπορέσω να μιλήσω…»

Από τον Μάρτιο, ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει εντοπίσει μία δεκάδα οικογένειες κακόβουλου λογισμικού και περισσότερους από 1.000 κακόβουλους συνδέσμους που προωθήθηκαν ως εργαλεία που διαθέτουν το δημοφιλές chatbot που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη, αναφέρεται σε σχετική έκθεση.

Σύμφωνα με την εταιρεία, σε ορισμένες περιπτώσεις, το κακόβουλο λογισμικό παρείχε λειτουργίες παρόμοιες με του ChatGPT, παράλληλα με τα κακόβουλα αρχεία.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την έκθεση, ο επικεφαλής για θέματα κυβερνοασφάλειας της εταιρείας (Meta Information Security Officer), Γκι Ρόζεν, είπε ότι «το ChatGPT είναι το νέο κρύπτο».

Ο Ρόζεν, ωστόσο, δήλωσε ότι η εταιρεία προετοιμάζει την άμυνά της για μια ποικιλία πιθανών καταχρήσεων που συνδέονται με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT, οι οποίες μπορούν γρήγορα να δημιουργήσουν ανθρώπινη γραφή, μουσική και τέχνη.

Τέτοιου είδους εργαλεία έχουν ήδη επισημανθεί από νομοθετικά σώματα και ρυθμιστικές Αρχές σε όλο τον κόσμο ως πιθανά να διευκολύνουν τη διάδοση των διαδικτυακών εκστρατειών παραπληροφόρησης.

Ερωτηθείς εάν η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται ήδη σε επιχειρήσεις πληροφοριών, τα στελέχη της Meta Platforms είπαν ότι είναι ακόμη νωρίς, αν και ο Ρόζεν επισήμανε ότι περίμενε ότι οι «κακοί χρήστες» θα χρησιμοποιήσουν τις τεχνολογίες αυτές για να «προσπαθήσουν να επιταχύνουν και ίσως να κλιμακώσουν» τις δραστηριότητές τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον