Το ντεμπούτο του «Pi» από το Inflection AI έρχεται, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών και των καταναλωτών για την τεχνητή νοημοσύνη αυξάνεται, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Οι συνιδρυτές του Google DeepMind και του LinkedIn κυκλοφόρησαν ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Pi, προσθέτοντας ένα ακόμα στην πληθώρα παρόμοιων προϊόντων που κυκλοφόρησαν  φέτος από εταιρείες, όπως η OpenAI, η Google και το Snap.

Τεχνητή νοημοσύνη: Παραίτηση από την Google του πρωτοπόρου επιστήμονα Τζόφρι Χίντον

Το πρώτο προϊόν πίσω από το Pi, το Inflection AI, έρχεται καθώς η αυξανόμενη διαφημιστική εκστρατεία γύρω από τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί ένα κύμα ενδιαφέροντος επενδυτών και καταναλωτών.

Οι χρήστες του Pi μπορούν να έχουν προσωπικές συνομιλίες με το chatbot, είτε απευθείας μέσω μιας εφαρμογής, είτε μέσω κειμένου, WhatsApp, Instagram και Facebook.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Inflection AI Mustafa Suleyman περιέγραψε ότι το chatbot «έχει την προσωπικότητα ενός συμπαθητικού «τύπου», αντί να προσπαθεί να παρέχει πληροφορίες. Το προϊόν, το οποίο έχει δοκιμαστεί από χρήστες εδώ και αρκετούς μήνες και καθιστά ασφαλέστερο και ευκολότερο τον έλεγχο, ανέφερε ο Suleyman.

Πιο «χαλαρό»

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που ο Pi δεν μπορεί να κάνει. Δεν κάνει λίστες ή κωδικοποίηση, δεν κάνει ταξιδιωτικά σχέδια, δεν θα γράψει τη στρατηγική μάρκετινγκ ή την εργασία σας για το σχολείο», είπε ο Suleyman σε συνέντευξή του στους Financial Times. «Είναι καθαρά σχεδιασμένο για χαλαρή, υποστηρικτική, ενημερωτική συνομιλία», ανέφερε.

Επιπλέον, το προσωπικό εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης θα παρέχει επίσης βοήθεια στους χρήστες ώστε να εκτελούν εργασίες στο διαδίκτυο, αλλά αυτή τη στιγμή είναι περισσότερο για «κοσμικές, ασήμαντες και κοινόχρηστες» συνομιλίες, σύμφωνα με τον Suleyman .

Σε μια ζωντανή επίδειξη του chatbot, το Pi εμφανιζόταν διαφορετικό από άλλα, όπως το ChatGPT ή το Bard, καθώς συχνά τελείωνε τις απαντήσεις του με μια ερώτηση προς τον χρήστη, ενθαρρύνοντας τον διάλογο.

«Αυτό κάνει πολύ καλά ο Pi, βοηθά στη διευκόλυνση της δικής σας γραμμής έρευνας», τόνισε ο Suleyman. Ωστόσο, δεν παρέχει παραπομπές, αν και είπε ότι αυτό θα αλλάξει.

Το Inflection AI — που ιδρύθηκε από τους Suleyman, Karén Simonyan και τον δημιουργό του LinkedIn, Reid Hoffman — αποτελείται από μια ομάδα νεοφυών επιχειρήσεων τεχνητής νοημοσύνης που αγωνίζονται να δημιουργήσουν εξελιγμένα προγράμματα υπολογιστών που μπορούν να γράφουν σενάρια και να δημιουργούν τέχνη σε δευτερόλεπτα.

Ανταγωνισμός

Η Anthropic με έδρα την Καλιφόρνια συγκέντρωσε πρόσφατα 300 εκατομμύρια δολάρια από την Google και κυκλοφόρησε το δικό της chatbot Claude. Επιπλέον, η Character.ai, μια start-up που ιδρύθηκε από πρώην υπαλλήλους της Google που δημιουργεί chatbots AI με διαφορετικούς χαρακτήρες, επιδιώκει να συγκεντρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Για να συμβαδίσει με τους  αντιπάλους του, το Inflection έχει προσλάβει ειδικούς τεχνητής νοημοσύνης από διάφορους ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένων των OpenAI, DeepMind και Google, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν βοηθήσει στη δημιουργία μερικών από τα πιο ισχυρά μοντέλα γλώσσας στον κόσμο. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία βρισκόταν σε συζητήσεις για να συγκεντρώσει έως και 675 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές. Στο παρελθόν είχε συγκεντρώσει χρήματα από εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένης της Greylock Partners, όπου οι Suleyman και Hoffman παραμένουν επενδυτές.

Ο Suleyman ήταν ένας από τους τρεις ιδρυτές της DeepMind, η οποία ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2010 και αγοράστηκε από την Google για 400 εκατομμύρια λίρες το 2014.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης