Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης υποχώρησαν μαζί με το ευρώ την Πέμπτη, αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης (bps), όπως αναμενόταν.

Η απόδοση του γερμανικού διετούς τίτλου, ο οποίος είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητος στις προσδοκίες των επιτοκίων, υποχώρησε κατά 10 μονάδες βάσης στο 2,58%, το χαμηλότερο επίπεδό της σε έναν μήνα, σε σύγκριση με 2,683% πριν από την απόφαση. Οι αποδόσεις κινούνται αντιστρόφως στις τιμές.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας διαμορφώθηκε παρέμεινε για τελευταία φορά περίπου σταθερή στο 2,24%, έχοντας διαπραγματευτεί στο 2,283% λίγο πριν από την απόφαση.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 4,09% και του ιταλικού στο  4,15%

Η ΕΚΤ αύξησε το βασικό της επιτόκιο στο 3,25% από 3%, έχοντας αυξήσεις το κόστος δανεισμού κατά 375 μονάδες βάση από τον περασμένο Ιούλιο.

«Προφανώς μείωσαν το μέγεθος της κίνησης, αλλά το μήνυμα δεν έχει αλλάξει πολύ από τον Μάρτιο», δήλωσε ο Marchel Alexandrovich, Ευρωπαίος οικονομολόγος της Saltmarsh Economics, και πρόσθεσε:  «Το μήνυμα που προσπαθεί να στείλει η ΕΚΤ στις αγορές είναι ότι έχουν περισσότερη δουλειά να κάνουν. Δεν επαναλαμβάνεται αυτό που είδαμε από τη Fed χθες. Θα αυξήσουν ξανά τα επιτόκια».

Yπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη σημείωσε μικρή άνοδο στο 7% από 6,9% που ήταν τον προηγούμενο μήνα

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές