Το ηθικό της Ρωσίας είναι χαμηλό στο πεδίο της μάχης και το Κίεβο πιστεύει ότι η σχεδιασμένη αντεπίθεση για την ανακατάληψη κατεχομένων εδαφών θα είναι επιτυχημένη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην Χάγη με τους πρωθυπουργούς της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε και του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρο.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Χάγη ότι οι επισκέψεις που πραγματοποιεί αυτήν την εβδομάδα σε ευρωπαϊκές χώρες έχουν ως στόχο τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών δυνάμεων και ότι το σύνολο της ουκρανικής κοινωνίας ετοιμάζεται για την αντεπίθεση.

Νέο «Μαϊντάν» «βλέπει» το Politico στην Ουκρανία – Οι «αυταρχικές τάσεις και η μεγαλομανία» του Ζελένσκι

«Θέλουμε να λάβουμε ξεκάθαρο μήνυμα ένταξης στο ΝΑΤΟ»

«Η Ουκρανία είναι ρεαλίστρια, δεν θα ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ κατά την διάρκεια του πολέμου», είπε. «Θέλουμε να λάβουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ μετά τον πόλεμο», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ταμπού ως προς την στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας.

Εκρήξεις στο Κίεβο

Εκρήξεις ακούστηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σύμφωνα με αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης, που διαβεβαίωσαν πως η αντιαεροπορική άμυνα ανέλαβε δράση.

Η Ρωσία διεξάγει εκστρατεία εντατικών πυραυλικών πληγμάτων και επιθέσεων με UAVs από τον Οκτώβριο του 2022, βάζοντας στο στόχαστρο τόσο στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όσο και πολιτικές υποδομές.

Τα σημερινά πλήγματα καταγράφονται προτού συμπληρωθούν 24 ώρες από πλήγμα στη Χερσώνα που σύμφωνα με το Κίεβο είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα