Θετικά, αλλά και υποτονικά, κινήθηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο επιβεβαίωσε μεν τη διάσπαση της αντίστασης των 1.100 μονάδων, αλλά δεν έδωσε το μήνυμα της ενεργοποίησης των αγοραστών. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 1,15% στις 1.111,24 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 71 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο εβδομάδας το ΧΑ σημείωσε κέρδη 2,4%.

Μια πικρή γεύση άφησε στην εγχώρια αγορά η σημερινή άνοδος, καθώς ο υποτονικός τζίρος παρέπεμψε περισσότερο σε ανακωχή των πωλητών και λιγότερο σε ισχυρές αγοραστές πρωτοβουλίες. Εντούτοις ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι η αγορά καταφέρνει να κινείται ήπια ανοδικά σε μια προεκλογική περίοδο. Σε μια περίοδο μάλιστα που ενέχει έντονη αβεβαιότητα, όχι τόσο για τις προθέσεις της επόμενης κυβέρνησης, αλλά για το χρόνο που θα χρειαστεί για να σχηματιστεί αυτή.

Επιλεγμένες στηρίξεις

Οι στηρίξεις που διαθέτει αυτή τη στιγμή η αγορά είναι επιλεγμένες, δείχνοντας χαμηλές διαθέσεις διάχυσης των αγοραστικών εντολών. Και αυτό σαφώς είναι ένα σημάδι της επιφυλακτικότητας που ούτως ή άλλως παραμένει, αν αναλογιστεί κανείς και τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο.

Πάντως, τεχνικά η πλειονότητα των τίτλων δείχνει ανθεκτικότητα, συντηρώντας το ανοδικό momentum έστω και παραμένοντας ουσιαστικά στάσιμοι. Έτσι καταφέρνουν να ροκανίζουν το χρόνο της προεκλογικής περιόδου χωρίς να χάσουν μεγάλο μέρος από τα κεκτημένα τους. Εάν μάλιστα δεν υπάρξει κάποια αρνητική έκπληξη από το μέτωπο αυτό, ίσως ένα αποτέλεσμα που να επιβεβαιώνει τις πολιτικές της επόμενης ημέρας προκαλέσει και το απαιτούμενο ξέσπασμα για τον στόχο των 1250 μονάδων σε πρώτη φάση.

Σε επίπεδο τίτλων, Σαράντης, Εθνική, Jumbo, Quest, Autohellas και Coca Cola οδήγησαν την άνοδο, ενώ σημαντικά ήταν τα κέρδη και σε Λάμδα, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Titan, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΧΑ, ΟΛΠ και ΟΠΑΠ. Ανοδικά έκλεισαν οι Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Eurobank, Aegean, Alpha Bank και ΔΕΗ, ενώ πτωτικά οι ΟΤΕ, Motor Oil και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες