Αμοιβή ύψους 279 εκατομμυρίων δολαρίων -το μεγαλύτερη στην ιστορία της- έδωσε η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε έναν πληροφοριοδότη.

Όπως ανακοίνωσε η πανίσχυρη SEC ο εν λόγω πληροφοριοδότης παρείχε πληροφορίες και βοήθεια που οδήγησαν σε μια επιτυχημένη ενέργεια επιβολής, την οποία η υπηρεσία δεν αποκάλυψε.

Η πληρωμή είναι υπερδιπλάσια από το δεύτερη μεγαλύτερη αμοιβή των 114 εκατομμυρίων δολαρίων, που δόθηκε τον Οκτώβριο του 2020.

Κίνητρα

Το τεράστιο ποσό προορίζεται να δώσει κίνητρα στους μάρτυρες να αποκαλύψουν πιθανές παραβιάσεις του νόμου περί χρεογράφων και «αντανακλά την τεράστια επιτυχία του προγράμματος πληροφοριοδοτών μας», δήλωσε ο Gurbir S. Grewal, διευθυντής του Τμήματος Επιβολής της SEC.

Το πρόγραμμα ωφελεί επίσης άμεσα τους επενδυτές, πρόσθεσε, επειδή οι πληροφοριοδότες βοήθησαν σε ενέργειες επιβολής με αποτέλεσμα την επιστροφή άνω των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε παράνομα κέρδη και τόκους.

Η SEC δεν πρόσφερε πολλές πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση ή τον πληροφοριοδότη, εκτός από το ότι παρείχε «διαρκή βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών συνεντεύξεων και γραπτών υποβολών, τα οποία ήταν κρίσιμης σημασίας για την επιτυχία αυτών των ενεργειών», επεσήμανε η Creola Kelly, επικεφαλής του Γραφείου Πληροφοριοδοτών της SEC.

Η ταυτότητα των πληροφοριοδοτών προστατεύεται βάσει του νόμου Dodd-Frank του 2010.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή