Οι Βρετανοί αρνούνται να επιτρέψουν στον τυπικό λονδρέζικο καιρό να τους χαλάσει τα σχέδιά τους για τη στέψη και ετοιμάζονται για πάρτι στο δρόμο και οικογενειακές γιορτές, προκειμένου να απολαύσουν την τελετή στέψης του νέου τους Βασιλιά.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ερευνών Λιανικής (CRR), περίπου 200 εκατομμύρια στερλίνες αναμένεται να δαπανηθούν για φαγητό και ποτό αυτό το Σαββατοκύριακο.

Τα προϊόντα πάρτι και τα παραδοσιακά βρετανικά εδέσματα έχουν μεγάλη ζήτηση και πολλά brands προσφέρουν σειρές με βασιλικό θέμα.

Συνολικά, το CRR αναμένει από τους καταναλωτές να προσθέσουν περισσότερα από 1,4 δισεκατομμύρια στερλίνες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου το Σαββατοκύριακο.

Η Tesco εκτιμά ότι πουλήσει 675.000 χοιρινές κρεατόπιτες και 300.000 κεσεδάκια της αγαπημένης των Βρετανών clotted cream.

Οι πωλήσεις quiches έχουν εκτιναχθεί σε ολόκληρη τη χώρα – η Aldi είπε ότι πουλούσε περισσότερα από 30 το λεπτό και η Waitrose είπε ότι είχε σημειώσει αύξηση 25% την τελευταία εβδομάδα.

Τα παραδοσιακά Scones επίσης, τα οποία λάτρευε η εκλιπούσα Βασίλισσα Ελισάβετ παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις: η Aldi ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων κατά 150% και η Tesco  εκτιμά ότι θα πουλήσει 600.000 τεμάχια.

Δεκάδες προϊόντα, από κρεατόπιτες και «χρυσό σιρόπι» μέχρι τζιν και σαμπούκο cordial έχουν αλλάξει τα χρώματα στις ετικέτες τους σε μωβ και χρυσό ή έχουν τροποποιήσει την επωνυμία τους ώστε να παρουσιάζουν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Η Ikea προσφέρει μια σάλτσα κοτόπουλου με «γεύση στέψης» στα διάσημα κεφτεδάκια της.

Ο Maheen Piracha της Tesco υπογραμμίζει στο BBC ότι οι Βρετανοί έχουν διάθεση να γιορτάσουν: «Κρίνοντας από τις πρώιμες εκπτώσεις, η στέψη του Βασιλιά Καρόλου πρόκειται να προκαλέσει μια καλή αίσθηση με πολλά πάρτι στο δρόμο και στο σπίτι».

Και κανένα πάρτι στο δρόμο δεν είναι πλήρες χωρίς αλκοόλ: η Tesco προβλέπει ότι θα πουλήσει 180.000 μπουκάλια Pimms και η Asda ανέφερε ότι οι πωλήσεις μπύρας αναμένεται να αυξημένες κατά 25% το Σαββατοκύριακο.

Οι πωλήσεις σημαιών,  χάρτινων πιάτων και λοιπών διακοσμητικών έχουν επίσης εκτοξευθεί.

Τα σκυλάκια

Εκτός από φαγητό και ποτό, εκατομμύρια δαπανώνται για αναμνηστικά. Οι ιδιοκτήτες των σπανιέλ King Charles – αλλά και άλλων φυλών – μπορεί να ετοιμάζονται να ντύνουν το σκυλάκι τους για την περίσταση, με την ευγενική προσφορά της εταιρείας Gateshead Franky’s Bowtique.

Η ιδρυτής Kerry Whitney είπε ότι «έτρεχε σαν ακέφαλο κοτόπουλο» το τελευταίο δεκαπενθήμερο για να ολοκληρώσει περισσότερες από χίλιες παραγγελίες για κορώνες, μπαντάνες και παπιγιόν για τους τετράποδους φίλους.

Επίσης, το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των παμπ κατά τη διάρκεια της αργίας αναμένεται να δώσει ώθηση στον τομέα της φιλοξενίας ύψους 104 εκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών.

«Αυτό θα ενίσχυε τις δαπάνες σε οποιοδήποτε δεδομένο Σαββατοκύριακο, αλλά η ίδια η ειδική περίσταση του Coronation πιθανότατα θα το συνέδεε, παρέχοντας ένα ιδιαίτερο buzz δαπανών, όχι σε αντίθεση με αυτό που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια μεγάλων γεγονότων όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου», ανέφερε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή