Βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο κόμμα του το Forza Italia έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι σήμερα Σάββατο, στην πρώτη του εμφάνιση από τότε που νοσηλεύτηκε πριν από ένα μήνα, λέγοντας ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στη δουλειά.

Φορώντας μπλε πουκάμισο και κοστούμι και με αρκετό μακιγιάζ, ο Μπερλουσκόνι, εμφανίστηκε καθισμένος σε ένα γραφείο με τις σημαίες της Ιταλίας και της Ευρώπης πίσω του δίπλα σε ένα πανό του Forza Italia.

Tο EΛΚ ακυρώνει συνέδριο λόγω Μπερλουσκόνι

«Δεν σταμάτησα ποτέ, ούτε καν τις προηγούμενες εβδομάδες. Εργάστηκα στη νέα δομή του κόμματος και είμαι έτοιμος να επιστρέψω στη δουλειά μαζί σας και να πολεμήσω μαζί σας στους αγώνες μας για την ελευθερία», σημείωσε.

Ο Μπερλουσκόνι κατέγραψε το μήνυμα από το δωμάτιο του νοσοκομείου αφού γιατροί και συγγενείς τον εμπόδισαν να βγει υπό τον φόβο ότι θα προσπαθούσε να παρευρεθεί αυτοπροσώπως στο διήμερο συνέδριο του κόμματος στο Μιλάνο, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica.

Ο τέσσερις φορές πρωθυπουργός εισήχθη στο νοσοκομείο στις 5 Απριλίου και πέρασε σχεδόν δύο εβδομάδες στην εντατική, πυροδοτώντας εικασίες ότι η ζωή του μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν στο πλάι του από την πρώτη στιγμή.

Ο Μπερλουσκόνι υποβλήθηκε σε θεραπεία για λοίμωξη στους πνεύμονες μια λοίμωξη που συνδέεται με χρόνια λευχαιμία. Βγήκε από την εντατική στις 16 Απριλίου και η κατάστασή του βελτιώνεται σταθερά, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των γιατρών.

«Τις τελευταίες εβδομάδες ένιωσα τη στοργή… τόσο πολλών ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών μου αντιπάλων και προφανώς τους ευχαριστώ, αλλά ήταν η στοργή σας, ήταν η αγκαλιά σας που με βοήθησε να ξεπεράσω μια πραγματικά επικίνδυνη πνευμονία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για περίπου 20 λεπτά, ο Μπερλουσκόνι εξιστόρησε εκτενώς την απόφασή του να παραιτηθεί από τους εκτελεστικούς ρόλους στην επιχειρηματική του αυτοκρατορία πριν από 30 χρόνια για να εισέλθει στην πολιτική προκειμένου «να σώσει την Ιταλία από τον κομμουνισμό».

«Είμαστε ο ουσιαστικός και πιστός πυλώνας αυτής της πλειοψηφίας, είμαστε η ραχοκοκαλιά αυτής της κυβέρνησης», είπε, αναφερόμενος στη δεξιά κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών
Επικαιρότητα |

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Οι Παλαιστίνιοι είναι επί του παρόντος κράτος παρατηρητής και όχι μέλος, μια de facto αναγνώριση της κρατικής υπόστασης που τους παραχωρήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2012