Airbnb θα προτιμήσουν όπως όλα δείχνουν και φέτος οι τουρίστες. Το 2023 εξελίσσεται σε χρονιά – ρεκόρ για τα καταλύματα τύπου Airbnb με τον εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό να ανεβάζουν ταχύτητες την καλοκαιρινή σεζόν.

Οι τουρίστες έχουν ξεκινήσει τις κρατήσεις καθώς η ζήτηση για καταλύματα είναι εκρηκτική.

Μια ανανεωμένη βερσιόν του αυθεντικού Airbnb -Στοιχεία για τις προτιμήσεις των Ελλήνων χρηστών

Σίγουρα αυτό που μετράει στις διακοπές είναι το μέρος και η καλή παρέα. Πώς θα σας φαινόταν όμως αν επιλέγατε ως κατάλυμα ένα ανορθόδοξο μέρος, όπως αυτά που βλέπετε στις ταινίες;

Για παράδειγμα, στην αναζήτηση καταλυμάτων μέσω Airbnb εκτός από τις παραδοσιακές μορφές φιλοξενίας βρίσκει κανείς και μη συνηθισμένα… ακίνητα δια διακοπές!

Άνθρωποι της φιλοξενίας αναφέρουν στον ΟΤ ότι τα τελευταία τρία χρόνια αυξάνεται ο αριθμός όσων κλείνουν να μείνουν σε περίεργα καταλύματα. Από δεντρόσπιτα μέχρι σπηλιές και από container μέχρι τεράστια βαρέλια κρασιού γίνονται ανάρπαστα ειδικά μετά την πανδημία.

Όσο πιο ακραίο, όσο πιο απομονωμένο τόσο πιο ελκυστικό…», σημειώνουν χαρακτηριστικά. Και όχι δεν τον κάνουν για οικονομικούς λόγους, για όσους πιθανόν να το σκέφτηκαν.

Οι τιμές είναι ίδιες με τα παραδοσιακά δωμάτια ενός ξενοδοχείου ή ενός ακινήτου Airbnb. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα χρειάζεται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ζήσουν τον… μύθο του.

Κάποιοι «διορατικοί» επιχειρηματίες και στην Ελλάδα έχουν πιάσει το νόημα και περιμένουν τους τουρίστες που σκέφτονται… έξω από το κουτί.

Τι θα λέγατε για τα δεντρόσπιτα;

Πού βρίσκονται τα ιδιαίτερα καταλύματα και ποιο είναι το κόστος της ενοικίασης τους για μία διανυκτέρευση;

Στην Ελλάδα αυτό το είδος του τουρισμού είναι ακόμη στο ξεκίνημά του και απαντάται, όπως προκύπτει από αναζητήσεις σε πλατφόρμες ενοικίασης καταλυμάτων.

Έτσι, μπορείτε να βρείτε δεντρόσπιτα στην Σκιάθο, στην Αχαΐα, την Πρέβεζα, στην Κέρκυρα, στην Αμαλιάδα και στην Ζάκυνθο.

Οι τιμές ανά διανυκτέρευση ξεκινούν από 80 ευρώ και φθάνουν έως τα 900 ευρώ, ενώ στην πλειοψηφία τους οι ιδιοκτήτες παρέχουν διπλό κρεβάτι, κουκέτα, μπάνιο και μπαλκόνι με θέα.

Επίσης, σε αρκετά δεντρόσπιτα διατίθενται δωρεάν Wi-Fi, έξυπνη τηλεόραση, ανεμιστήρας και κλιματισμός.

Η διαμονή σε δεντρόσπιτο είναι μία ανεπανάληπτη εμπειρία γιατί προσφέρει ελευθερία, μοναδική θέα αλλά και το παραμυθένιο το οποίο αποπνέει ένα σπίτι που βρίσκεται πάνω σε ένα δέντρο.

Τα ξύλινα κρεββάτια, η αιώρα και το μπαλκόνι παρέχουν μια ηρεμία και ζεστή αισθητική.

Οι διακοπές σε… σπηλιές

Αν θέλετε και λίγη χλιδή στις διακοπές σας, τι θα λέγατε να μένατε σε μια σουίτα μέσα σε σπηλιά; Τα cave airbnb αποτελούν κορυφαία τάση και έχουν κερδίσει πολλούς τουρίστες για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Και ναι υπάρχουν και στην Ελλάδα. Σαντορίνη, Ιος, Μύκονος και Κρήτη. Σπηλιές σκαμμένες μέσα σε βράχο με μοναδική θέα.

Οι τιμές ανά διανυκτέρευση ξεκινούν από 140 ευρώ και φθάνουν έως τα 1.400 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα Airbnb προχωράει σε βελτιώσεις, με την εισαγωγή των Airbnb και 50 νέες λειτουργίες οι οποίες βασίστηκαν σε σχόλια χρηστών.

Όσον αφορά στην Ελλάδα υπάρχει πληθώρα επιλογών στην κατηγορία ιδιωτικά δωμάτια, προσφέροντας στους επισκέπτες της αίσθηση της φιλοξενίας μέσα από προσιτές τιμές. Οι διανυκτερεύσεις σε ιδιωτικές καταχωρήσεις δωματίων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά περίπου 50 % πέρσι σε σχέση με το 2021.

Η μέση τιμή του δωματίου είναι στα 81 ευρώ όταν παγκόσμια είναι 100 δολάρια με την ποιότητα να παραμένει υψηλή καθώς το 80% των διαμονών που αξιολογήθηκαν σε ιδιωτικό δωμάτιο στην Ελλάδα έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία πέντε αστέρων. Οι κορυφαίες κατηγορίες κρατήσεων για τους επισκέπτες από την Ελλάδα είναι: Παραλία, Εμβληματικές πόλεις, Δωμάτια, Εθνικά πάρκα και Σκι.

Παρακάτω παρατίθενται στοιχεία για τις αναζητήσεις των Ελλήνων σε προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας το 1ο τρίμηνο του 2023.

Οι επισκέπτες από την Ελλάδα αναζητούν ήλιο, αξιοθέατα και πεζοπορίες με τις πέντε κορυφαίες κατηγορίες κρατήσεων αυτό το καλοκαίρι, όπως Παραλία, Εμβληματικές πόλεις, Παραθαλάσσια, Κυκλαδίτικα σπίτια, και Εθνικά πάρκα.

Τάσεις καλοκαιρινοί προορισμοί εσωτερικού – με αναζήτηση από επισκέπτες από την Ελλάδα το 1ο τρίμηνο 2023

  • Γάιος
  • Λήμνος
  • Σκύρος
  • Τήνος
  • Σχοινούσα
  • Κίμωλος
  • Ανάφη
  • Περιφερειακή Ενότητα Θάσου
  • Αρεόπολη
  • Μυτιλήνη
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός