Ανοδικά, ως επί το πλείστον, κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας, λαμβάνοντας ώθηση τόσο από τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, όσο και από το ράλι ανόδου της Wall Street την Παρασκευή.

Οι δείκτες

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite ηγήθηκε της ανόδου στην περιοχή και κέρδισε 1,7%, ενώ ο Shenzhen Component ενισχύθηκε κατά 0,4%.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,71% για να κλείσει την ημέρα στις 28.949,88 μονάδες ενώ ο Topix έχασε 0,21% για να τερματίσει στις 2.071,21 μονάδες, με την ενέργεια, τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την τεχνολογία να ηγούνται των απωλειών στο Τόκιο.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,79% για να κλείσει στις 7.277,3 μονάδες, καθώς οι χρηματοπιστωτικές και οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις οδήγησαν τα κέρδη. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,51% και ο Kosdaq σημείωσε πτώση 0,17%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,88%, ωθούμενος από τις μετοχές της ενέργειας και της υγειονομικής περίθαλψης.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο τομέας των υπηρεσιών της Ιαπωνίας επεκτάθηκε με ρυθμό ρεκόρ τον Απρίλιο. Ειδικότερα, ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών υπηρεσιών της au Jibun Bank Japan διαμορφώθηκε στο 55,4, υψηλότερα από το 54,9 του Μαρτίου και σηματοδοτώντας τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα σε έδαφος επέκτασης. Ο σύνθετος δείκτης PMI της Ιαπωνίας τον Απρίλιο – ο οποίος συνδυάζει τα στοιχεία για τον τομέα της μεταποίησης και των υπηρεσιών – παρέμεινε αμετάβλητος στο 52,9.

Επίσης, το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας αναμένεται να μειωθεί ελαφρώς από 88,2 δισ. δολάρια τον Μάρτιο σε 74,3 δισ. δολάρια τον Απρίλιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ οικονομολόγων.

Οι εξαγωγές αναμένεται να έχουν αυξηθεί κατά 8% σε ετήσια βάση μετά από αύξηση 14,8% τον Μάρτιο, ενώ οι εισαγωγές αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητες μετά από μείωση κατά 1,4% σε ετήσια βάση τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές