Στο πρώτο του τουρνουά ζίου-ζίτσου σε γυμνάσιο της Σίλικον Βάλεϊ στο οποίο έλαβε μέρος ο CEO της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, κατάφερε να κερδίσει ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο, προσθέτοντας άλλη μια διάκριση σε δραστηριότητες που δε σχετίζονται με την τεχνολογία, το αγαπημένο αντικείμενο στο οποίο διαπρέπει.

Ο 38χρονος Ζάκερμπεργκ διαγωνίστηκε στον τουρνουά που έλαβε χώρα στο Woodside της Καλιφόρνια. Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Nogi Master 1 White Belt Feather Weight Division και το ασημένιο μετάλλιο στο Gi Master 2 White Belt Feather Weight Division, όπως επιβεβαίωσαν οι διοργανωτές.

«Αγωνίστηκα στο πρώτο μου τουρνουά ζίου-ζίτσου και κέρδισα μερικά μετάλλια για την ομάδα Guerrilla Jiu Jitsu», έγραψε ο Ζάκερμπεργκ σε ανάρτησή του στο Facebook. Όπως ήταν αναμενόμενο η ανάρτησή του συγκέντρωση πάνω από 40.000 σχόλια μεταξύ των οποίων και των αθλητών του UFC, Conor McGregor, και του παγκόσμιου πρωταθλητή ζίου ζίτσου, Bernardo Faria.

Σε ένα επεισόδιο του podcast “Joe Rogan Experience”, τον Αύγουστο του 2022, ο Ζάκερμπεργκ δήλωσε ότι βρήκε το ζίου ζίτσου για να ενισχύσει την ενέργειά του και να επικεντρωθεί στη δουλειά του. Ονόμασε δε το άθλημα «primal», δηλαδή πρωταρχικό. Άρχισε να εξασκεί τη δεξιότητά του κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Εμπνευση

Ο εκπαιδευτής του Ζάκερμπεργκ δήλωσε ότι εμπνεύστηκε από την ικανότητα του διάσημου ιδρυτή του Facebook να συνεχίσει να μαθαίνει νέες δεξιότητες και να δέχεται προκλήσεις για τον εαυτό του.

«Το να δεις τον Zακ να διαγωνίζεται ήταν αρκετά επικό», είπε ο εκπαιδευτής του, Kai Wu. «Κανένας αγώνας δεν ήταν εύκολος και ότι πέτυχε το κέρδισε. Ήταν τιμή μου που μπόρεσα να τον βοηθήσω ως προπονητής και να προσφέρω οποιαδήποτε συμβουλή μπορούσα.

Ο Ζάκερμπεργκ έχει βάλει στον εαυτό του μια σειρά από ετήσιες προκλήσεις, όπως να μάθει κινέζικα και να… κυνηγάει το κρέας το οποίο καταναλώνει. Εχει δε καταφέρει να κάνει μια ομιλία 20 λεπτών στα Μανδαρινικά την εποχή που επισκεπτόταν το Πανεπιστήμιο Tsingua στο Πεκίνο, το 2015.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα