Θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με την επενδυτική εμπιστοσύνη να είναι βελτιωμένη μετά και τα τελευταία στοιχεία στο μέτωπο του πληθωρισμού, εν αναμονή και της απόφασης της Bank of England για τα επιτόκια.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,4%, με τον κλάδο των μέσων ενημέρωσης να κερδίζει 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,18% στις 7.755 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,33% στις 15.948 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,67% στις 7.410 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Merck KGaA ενισχύεται κατά 1%, παρά το γεγονός ότι προειδοποίησε ότι τα λειτουργικά της κέρδη θα μπορούσαν να μειωθούν έως και 10% φέτος, καθώς οι προοπτικές για τον κλάδο ειδικών χημικών ουσιών επιδεινώνονται.

Από την άλλη, απώλειες 3,7% σημειώνει η Thyssenkrupp, καθώς αύξησε τις προοπτικές για τις στενά παρακολουθούμενες ελεύθερες ταμειακές ροές της πριν από τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές, αναμένοντας να γίνουν θετικές για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια.

Η Τράπεζα της Αγγλίας συνεδριάζει σήμερα για τον καθορισμό της πολιτικής της, με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να αναμένεται να εγκρίνουν τη 12η συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων, καθώς ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει σε διψήφιο ποσοστό, τον υψηλότερο από κάθε άλλη μεγάλη οικονομία.

Η αγορά αναμένει σχεδόν ομόφωνα ότι η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής θα επιλέξει άλλη μια αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης, με την πλειοψηφία των οικονομολόγων να αναμένει ότι η ψηφοφορία θα διαχωριστεί 7-2 και θα οδηγήσει το τραπεζικό επιτόκιο από το 4,25% στο 4,5%. Ωστόσο, οι προβλέψεις πέραν αυτού αρχίζουν να αποκλίνουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές