Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, καθώς προσπάθησαν να αφομοιώσουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Κίνα, κρατώντας παράλληλα στάση αναμονής για τον νέο παγκόσμιο κίνδυνο με το αμερικανικό όριο χρέους.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite κέρδισε οριακά και ο Shenzhen Component κέρδισε μόλις 0,18%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,22%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε άνοδο 0,34%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε οριακή άνοδο και έκλεισε την ημέρα στις 29.126,72 μονάδες, ενώ ο Topix σημείωσε πτώση 0,14% και έκλεισε στις 2.083,09 μονάδες. Στη Νότια Κορέα ο Kospi κέρδισε 0,19% και ο Kosdaq σημείωσε μεγαλύτερη άνοδο 0,71%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,08% για να κλείσει στις 7.249,6 μονάδες.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας αυξήθηκε κατά 0,1% τον Απρίλιο σε ετήσια βάση, ήτοι με τον βραδύτερο ρυθμό από τις αρχές του 2021. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές μειώθηκαν κατά 0,1%. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να δουν τις τιμές καταναλωτή να αυξάνονται κατά 0,4% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και να παραμένουν αμετάβλητες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια ώρα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας τόνισε στη συνεδρίασή της τον Απρίλιο ότι θα πρέπει να διατηρήσει την τρέχουσα εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της και να λάβει υπόψη της τις αυξήσεις των μισθών στο στόχο της για πληθωρισμό 2%. Στα πρακτικά που δημοσιεύτηκαν για τη συνεδρίαση της 27ης Απριλίου, η BOJ ήταν της άποψης ότι η επίτευξη του στόχου της για τον πληθωρισμό 2% πλησιάζει, αλλά πρόσθεσε ότι “είναι σκόπιμο η Τράπεζα να συνεχίσει τη νομισματική χαλάρωση προς το παρόν”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές