Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο διαπραγματεύονται οι μετοχές της Alphabet, μετά τις ανακοινώσεις τεχνητής νοημοσύνης της Google στο συνέδριο προγραμματιστών της την Τετάρτη, σύμφωνα με το CNBC.

Η μετοχή σημείωνε άνοδο περίπου 5% και διαπραγματευόταν κοντά στα 118 δολάρια από το πρωί της Πέμπτης.

Google: Ανακοίνωσε αναδιπλούμενο τηλέφωνο – AI στα αποτελέσματα αναζήτησης

H τεχνητή νοημοσύνη

Στην εκδήλωσή της, η Google που ανήκει στην Alphabet, ανακοίνωσε ότι θα φέρει χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στο προϊόν αναζήτησης υπογραφής για να μετατρέψει σύνθετα ερωτήματα σε απλές απαντήσεις, συνδυάζοντας αποτελέσματα από πολλές πηγές.

Η μηχανή θα μπορεί έτσι να προσφέρει απαντήσεις σε ερωτήματα που δεν καλύπτονται από το παραδοσιακό μοντέλο των «δέκα γαλάζιων συνδέσμων», όπως είναι γνωστό εσωτερικά στην εταιρεία το παραδοσιακό μοντέλο.

Ακόμα, τα αποτελέσματα αναζήτησης θα δίνουν μεγαλύτερη έμφαση σε επεξηγηματικά βίντεο, μια λειτουργία που μοιάζει να αναπτύχθηκε λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού από το κινεζικό TikTok που κέρδισε την προτίμηση των νέων.

Επιπλέον, ανέφερε ότι θα επιτρέπει σύντομα στους χρήστες να δημιουργούν νέα έγγραφα και να συμπληρώνουν υπολογιστικά φύλλα με τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα κάνει ευρύτερα διαθέσιμο το chatbot Bard AI και ότι σύντομα θα έχει τη δυνατότητα να απαντά σε διαφορετικές γλώσσες και εικόνες.

Οι επενδυτές φάνηκαν ικανοποιημένοι που οι ανακοινώσεις της Google θα την κρατήσουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα τεχνητής νοημοσύνης και θα αποφέρουν αποδόσεις για την εταιρεία.

«Παραμένουμε ανοδικοί και θεωρούμε τις εισόδους/εξόδους ως ένα συμβάν εκκαθάρισης που θα βοηθήσει στη διάβρωση της πολυσυζητημένης «προεξοχής τεχνητής νοημοσύνης»…και θα μειώσει την τρέχουσα διαφορά αποτίμησης της Google έναντι των ομοτίμων», έγραψε ο αναλυτής της Morgan Stanley, Brian Nowak.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή