Τουλάχιστον 113 από τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες θα κληθούν να καταβάλλουν επιπλέον 16 δισ. δολάρια σε εισφορές τα επόμενα δύο χρόνια με βάση σχέδιο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εγγύησης Καταθέσεων των ΗΠΑ (FDIC), προκειμένου η τελευταία να ανακτήσει τις απώλειες από τη διάσωση των Silicon Valley Bank και Signature Bank τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, η FDIC πρότεινε ότι οι συγκεκριμένες τράπεζες θα υπόκεινται σε μια λεγόμενη «ειδική αξιολόγηση». Τα μεγαλύτερα ιδρύματα των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία ανέρχονται σε τουλάχιστον 50 δισ. δολάρια θα πληρώσουν περισσότερο από το 95% του συνολικού κόστους. Ο αριθμός περιλαμβάνει τόσο μεγαθήρια όπως η JPMorgan Chase και η Bank of America, καθώς και περιφερειακές τράπεζες που βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρόσφατης τραπεζικής αναταραχής των ΗΠΑ.

Πώς το Twitter έπαιξε ρόλο στην κατάρρευση της Silicon Valley Bank

Εκτός η μεγάλη πλειονότητα των αμερικανικών τραπεζών

Καμία τράπεζα με περιουσιακά στοιχεία μικρότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια δεν θα πληρώσει προμήθεια, αφήνοντας εκτός τη μεγάλη πλειονότητα των 4.500 αμερικανικών τραπεζών που καλύπτονται από την προστασία της FDIC.

Όπως επισημαίνεται, το ποσό αυτόθα εισπραχθεί σε οκτώ τρίμηνα από τον Ιούνιο του 2024, αλλά θα μπορούσε να προσαρμοστεί καθώς αλλάζουν τα οικονομικά και πολιτικά δεδομένα της χώρας.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγγύησης Καταθέσεων των ΗΠΑ πρότεινε τη νέα προμήθεια για να αναπληρώσει το βαρύ κόστος που επιβαρύνει όλους τους καταθέτες της Silicon Valley Bank και της Signature Bank μετά την χρεοκοπία τους. Και οι δύο τράπεζες, οι οποίες είχαν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ανασφάλιστων καταθέσεων, κατέρρευσαν απότομα μετά την φυγή των καταθετών εν μέσω ανησυχιών για την οικονομική τους υγεία τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]