Ένα ακόμη ξενοδοχείο απέκτησε στην Κρήτη το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο HIG Capital. Όπως έχει γράψει ο ot.gr το fund «χτυπούσε» δυο ξενοδοχεία στην Κρήτη, εκ των οποίων το ένα το απέκτησε.  Πρόκειται για το 4 αστέρων Aldiana Club Kreta που βρίσκεται στον Μόχλο του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη.

Ο όμιλος HIG θα επενδύσει πάνω από 60 εκατ. δολ για την αγορά και αναβάθμιση του ξενοδοχείου καθώς σχεδιάζει από τα 150 δωμάτια που έχει σήμερα να τα φτάσει στα 400 δωμάτια.

Τα σχέδια της HIG στην Κρήτη δεν ολοκληρώνονται με την απόκτηση του Aldiana Club Kreta και την προσθήκη 250 δωματίων, καθώς όπως προαναφέρθηκε βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά ενός ακόμη ξενοδοχείου, αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο.

Νέες επενδύσεις 500 εκατ. στην Ελλάδα από την HIG – Ποιοι τομείς βρίσκονται στο επίκεντρο

Το 7ο resort

Το Aldiana Club Kreta είναι το έβδομο resort που αποκτά το HIG, το οποίο ξεκίνησε την δραστηριοποίηση του στον ελληνικό τουρισμό  το 2018, όταν εξαγόρασε τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Νότου Α.Ε., πρώην Aldemar Ρόδου, συμφερόντων της οικογένειας Αγγελόπουλου. Το επενδυτικό fund αφού αναδιάρθρωσε τα κεφάλαια της εταιρείας μέσω εξαγοράς παλαιών μετόχων, προχώρησε στην πλήρη ανάπλαση των δύο ξενοδοχειακών μονάδων της, δυναμικότητας 835 δωμάτιων και 2.500 κλινών, με τη συνολική επένδυση να υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.

Έναν χρόνο αργότερα, το 2019, το επενδυτικό fund HIG προχώρησε στην κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της Mayor Holdings Α.Ε. στην Κέρκυρα, συμφερόντων της οικογένειας Δημητρίου, και το 2022 εξαγόρασε το ποσοστό των παλαιών μετόχων μετά από δική τους πρόταση. Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η πλήρης ανακαίνιση και επέκταση των 4 ξενοδοχειακών μονάδων (Mon Repos Palace Art Hotel, Capo Di Corfu, La Grotta Verde Grand Resort και Pelekas Monastery), δυναμικότητας 1.400 δωματίων και 2.500 κλινών.

Με βάση τις εκτιμήσεις, η συνολική επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 120 εκατ. ευρώ και τα ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, με νέο brand το 2024.

Το ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο της HIG, εκπρόσωπος της οποίας στην Ελλάδα είναι ο Κωνσταντίνος Μπήτρος, περιλαμβάνει και την εξαγορά από τρεις τράπεζες των δανείων του ομίλου Kυπριώτη, με τον οποίο εκκρεμεί δικαστική διαμάχη, συνολικής ονομαστικής αξίας άνω των 140 εκατ. ευρώ.

Στόχος της HIG είναι δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου πολυτελών ξενοδοχείων, δυναμικότητας 5.000-6.000 δωματίων. Στην κατεύθυνση αυτή, έχει αναπτύξει μία πλατφόρμα φιλοξενίας, την ELLA Resorts, κάτω από την ομπρέλα της οποίας εκτός από τα ξενοδοχεία της HIG στην Ελλάδα, θα ενταχθούν και εκείνα που θα αποκτήσει μελλοντικά το αμερικανικό Fund σε Ιταλία και Ισπανία, δύο χώρες στις οποίες διατηρεί σήμερα γραφεία.

Υπενθυμίζεται ότι η HIG, η οποία επί ελληνικού εδάφους δραστηριοποιείται και στον κλάδο των logistics, έχει ενεργητικό που υπερβαίνει τα 52 δισ. δολάρια και μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει επενδύσεις 1 δισ. ευρώ, ποσό που την τοποθετεί μεταξύ των τριών κορυφαίων επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες